https://www.unyegundemhaber.com/

ÇIRAKLI’NIN İDDALARINI TAVLI YANITLADI

Ünye Belediye Meclisi, Ünye Belediyesi mülkiyetinde olan Yeni Adliye Binası yeri için 2 yıllığına ön tahsis izni verilirken ÜNBEL A.Ş için sermaye arttırma kararı verdi.

Ünye Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 13 gündem maddesi ve 1 gündem dışı madde görüşüldü.

Bir kısım komisyonlara havale edilen maddeler arasında Yeni Adliye Binası Yeri’nin ön tahsis talebi de yer aldı. Ünye’nin Nuriye Mahallesi Otogar Mevkii’nde mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan 8,5 dönümlük alanın ön tahsisine ilişkin talep meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Adalet Bakanlığı’nca yatırım programına alınabilmesi için görüşülen madde oy birliğiyle kabul edilirken ilgili alanın 2 yıllığına ön tahsisi karara bağlandı.

Gündem maddeleri arasında yer alan bir diğer madde ise sermayesinin tamamı Ünye Belediyesi’ne ait olan ÜNBEL A.Ş.’nin sermaye artırımına gidildi. Meclis üyelerinin oy çokluğu kararı ile ÜNBEL A.Ş.’nin sermayesi 1,5 Milyon TL arttırıldı.

Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 19 Ekim’de olağanüstü toplantı yapmak üzere sona erdi.

Gündem dışı söz alan İyi Parti Meclis üyesi Murat Çırak’lı “Ünye’ye gelen Genel Başkanlarının Belediyeden anons yapılmıyor ancak Numan Kurtulmuş geldiğinde anons yapılıyor. Ünye Belediyesinde taraf tutulduğunu düşünüyorum.” sözlerini belirtti. İyi Parti Meclis üyesi Murat Çırak’lının bu sözlerinin ardından mecliste gergin anlar yaşandı.

-Başkan Tavlı, bu sözlere şiddetle karşı çıktı –

Murat Çıraklı’nın bu söylemine kesinlikle katılmadığını ve şiddetle karşı çıktığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şunları söyledi:

“Bu sözlere yüzde yüz katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Biz burada ne yapıyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Genel Başkanvekilimizin ve sayın milletvekillerimizin katkı ve destekleri ile el birliği ile gönül birliği ile yapıyoruz. Hiç kimse demesin ki bu hizmeti ben tek başıma yaptım. Öyle bir şey yok. Türkiye’de sadece ve sadece 2 tane Kültür Merkezi temeli atıldı, bunlardan biri Ünye’de atıldı. Bu nasıl oldu zannediyorsunuz? Ben, bilmeden suizan yaparak, yani şu olmadı, bu gitmedi gibi ifadelerin yerinde ifadeler olduğunu düşünmüyorum.”

-Çıraklı, Büyükşehir’i de hedefe koydu –

Sözlerine Büyükşehir Belediyesi’ni hedefe koyarak devam eden Murat Çıraklı, Büyükşehir Belediyesi’nin 7,5 yıl içinde Ünye’ye bir kazanım sağlamadığını belirterek; “Ordu Büyükşehir olduktan sonra 7,5 yıl geçti. Bana Ünye’de bir tane Büyükşehir hizmeti söyleyebilir misiniz? Ünye’nin hala huzurevi yok, Çamlığın durumu ortada, Kültür Merkezi, Pazaryeri, Tabakhane Deresi, soruyorum ne yapıldı? Ünye Akkuş yolunun hali malum. Bana bir tane proje söyler misiniz?” ifadelerinde bulundu.

-“Siz dolu olanı değil de sadece boş olanı görüyorsunuz…” –

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise Çıraklı’nın bu söylemlerine şiddetle karşı çıkarak, şu açıklamayı yapıt:

“Kırsalda ve şehir merkezinde 1 metrekare sıcak asfalt yokken Allah’a şükürler olsun sıcak asfaltlar yapıldı. Normalde Özel İdare bütçesiyle ve yerel belediyenin imkanları ile yapılması mümkün olmayan duvarlarla dağların, tepelerin önü kesildi. Yetmedi 40 yıllık Ünye’nin hayali olup sadece konuşmaktan öte götürülemeyen OSB’nin mührü vuruldu. Yetmedi Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ünye Limanının kapasitesini büyütme çalışması başlattı. 1 geminin yükleme-boşaltmaya uygun olan yeri, 3 geminin yükleme ve boşaltmaya uygun hale getirdi. Sizin nereden baktığınız önemli. Eğer siz olumsuz şeyleri görmek isterseniz, yapılan hiçbir şeyi değil, sadece olumsuz şeyleri görürsünüz. Eksiklerimiz tabi ki var. Yapılacak bir sürü işlerimiz var. Ama süreç içerisinde yapılan işleri de görmek lazım. İşe bir de dolu tarafından bakarsanız görebileceğiniz çok şey var.”  Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir