https://www.unyegundemhaber.com/

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı Yapıldı 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. yıl dönümü anma etkinlikleri, gündüz bölümünde gerçekleştirilen programların ardından akşam da anma programı ve demokrasi nöbetiyle devam etti. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa, Vali Tuncay Sonel, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Seyfettin Ataş, İdare Mahkemesi Başkanı Beytullah Selman, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Barosu Başkan Vekili Ahmet Karamustafa, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, OBB Başkan Vekili Celal Tezcan, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, 15 Temmuz Gazisi Erdoğan Güney, şehit aileleri, gaziler, daire müdürleri, siyasi parti, meslek kuruluşları ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ordu Valiliğince düzenlenen program, 81 il’de aynı anda yapılan ‘Sancak Koşusu’na katılan sporcuların taşıdığı Sancağın tören alanına getirilerek, Vali Tuncay Sonel’e teslim edilmesiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Aziziye (Yalı) Camii İmam Hatibi Fatih Bilgü tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından şehitlerimizin ruhuna ithafen dua edildi. 

Program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajının görüntülü olarak yayınlanmasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. 

Konuşmasına, 15 Temmuz darbe girişiminde canlarını feda eden 252 şehidimizi ve binlerce gazimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anarak başlayan Vali Tuncay Sonel, “15 Temmuz gecesi, devletin içine sızan hain ve alçak FETÖ terör örgütü, devletin silahını, helikopterini, tankını kullanarak gazi meclisimize, aziz milletimize, kahraman polisimize, kahraman askerimize ateş ederek, onların hayatlarına kastettiklerini hep birlikte yaşadık. Devletin içine sızmış bu hainler olduğu kadar, devletimizin içinde nice kahramanlar da vardı. Canlarını bu aziz vatana, rengini şehitlerimizin kanından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza gözlerini kırpmadan feda edecek kahramanlar vardı. Bir de Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı o gece. Milletimize ‘meydanlara çıkın’ çağrısıyla her yaştan insanımızla kahraman milletimiz, ülkenin her köşesinde o hainlere karşı koydular” dedi.

“Bu toprakları vatan yapan ecdadımıza karşı hepimizin sorumluluğu var” diyen Vali Sonel, “Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Kurtuluş Savaşı’ndan Kıbrıs’a, 15 Temmuz’dan yurt içinde ve yurt dışında bugüne kadar vatan, bayrak, ezan, namus için hayatını hiç düşünmeden feda eden yiğitlerimiz var. Bu Aziz vatan için memleketin her köşesinde canını feda edecek yiğitler bitmez. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, tüm kahraman gazilerimizi sizlerin huzurunda bir kez daha dualarla anıyorum” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da sözlerine, “Böylesine müstesna bir gecede, her zaman tarih boyunca demokrasiden yana duruşunu ortaya koyan Ordu’muzda, bir kez daha demokrasi ve özgürlük haykırışına sizlerle birlikte ortak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diyerek başladı.

Kıran, 15 Temmuz’un sadece Türkiye demokrasi tarihi için değil, aynı zamanda dünya demokrasi tarihi için de çok önemli bir milat olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesini demokrasi ve özgürlük aşkıyla aydınlığa çıkaran aziz milletimizin dünyaya çok net bir mesaj verdiğini söyledi. 

Dışişleri Bakanlığı olarak FETÖ ile mücadelede yurtdışında yapılan çalışmalara değinen Kıran sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “15 Temmuz’la birlikte o gece en kanlı senaryosunu hayata geçiren FETÖ terör örgütünün ne kadar çetin bir sınama olduğu ve bu sınamanın, bu tehdidin bütün dünya için geçerli olduğunu hep birlikte görmüş olduk. FETÖ terör örgütü sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği her bir ülke için ortak bir tehdittir. Mücadelemizi son FETÖ’cü temizleninceye kadar sonuna kadar devam ettireceğiz.”

Programda AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da bir konuşma yaptı ve 15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunu söyledi. 

İşgal girişimine karşı Türk milletinin topyekun bir duruş sergilediğini ifade eden Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu duruşa da halk ihtilali diyoruz. Bu ihtilalin de başkomutanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. O gece gerçekten Türk milleti açısından tarihi bir geceydi. O gece millet bayrağına, vatanına öyle bir sahip çıktı ki; Alevisi Sünnisiyle, Kürdü, Türkü, Türkmeni ile bir oldu beraber oldu, bu meydanları doldurdu ve bayrağına varanına kanı pahasına, canı pahasına sahip çıktı.” 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de söz aldı. Güler, 15 Temmuz’un ibret alınacak bir gece olduğunu ve etkilerinin halen devam etiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde milletinizin silahlı çetelerin karşısında bayraklarıyla, yumruklarıyla karşı çıkarak hain darbe girişiminin engellendiğini hatırlatan Başkan Güler, FETÖ terör örgütünün kendilerine emanet edilen silah, helikopter ve tankları millete karşı kullanarak emanete ihanet ettiğini söyledi. 

Güler, “Bunların yaşattığı travmayı biz sadece 15 Temmuz’da değil 6 senedir yaşıyoruz. Ekonomide, sosyal hayatımızda, inancımıza verdiği zararlarla yaşıyoruz. En büyük hataları ise milleti Allah ile aldatmalarıdır. Adalete, ekonomiye, ahlakımıza, etiğimize verdiği zarar ölçülebilecek gibi değil. Onun için 15 Temmuz, 15 Temmuz ile bitmedi. En son suçlular da cezalarını çekene kadar bu sürecektir diye düşünüyorum. Bu hesabı hiç bir zaman bitirmeyeceğiz” dedi. 

Konuşmaların ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açılan “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisinin” gezilmesi ile devam eden anma programı, İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen tasavvuf musikisi konseri ve şiir dinletisi, Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Erden’in söyleşisi, 15 Temmuz Şehitleriyle ilgili video ve fotoğrafların gösterimi, OBBKT tarafından sahnelenen tiyatro oyunu ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. yıl dönümü anma programında, 00.13’de tüm camilerde sela okunması ile demokrasi nöbetine geçildi. 

Gece boyunca çeşitli anma programı ile devam eden demokrasi nöbeti, Ordu Büyükşehir Belediyesinin çorba ikramının ardından, Yalı Camii’nde sabah namazının eda edilmesiyle son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir