https://www.unyegundemhaber.com/

“19 MAYIS, TÜRK MİLLETİNİN AYAĞA KALKTIĞI TARİHTİR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “19 Mayıs 1919, Türk milletinin işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalktığı tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan milli mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıldönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Tavlı, mesajında, 19 Mayıs tarihinin önemini gençlerin iyi anlaması gerektiğini belirtti.

-“19 Mayıs tarihinin önemini gençlerimiz iyi anlamalıdır”-

Bizlere emanet edilen vatan topraklarının bütün güzellikleriyle gelecek kuşaklara taşınmasının gençlerin görev ve sorunluluğunda olduğunu ifade eden Başkan Tavlı, şunları söyledi:

“19 Mayıs 1919, Türk milletinin işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalktığı tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan milli mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu mücadele sonunda Türk milletinin, bağımsız ve hür yaşama hedefi bir kez daha gerçekleşmiş oldu. Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini gençlerimiz iyi anlamalıdır. Her türlü zorluğa rağmen ecdadımızın göstermiş olduğu fedakârlık neticesinde milletimiz kenetlenerek milli mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Bizlere emanet edilen vatan topraklarını bütün güzellikleriyle gelecek kuşaklara taşımak gençlerimizin görev ve sorumluluğundadır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının kahramanlarını, şehit ve gazilerini saygı ve şükranla anıyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir