https://www.unyegundemhaber.com/

2022 Yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2022 Yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen 2022 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na, Vali Tuncay Sonel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

2022 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısındaki konuşmasına, “Sizlerin, ailelerinizle birlikte Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek, başlayan Vali Tuncay Sonel,2022 yılı Mart ayı sonu itibariyle Ordu’da kamu yatırımlarının proje sayısının 276 olduğunu, bu yatırımların toplam proje bedelinin ise 11 Milyar 678 Milyon TL olduğunu söyleyerek, yatırımlarda projelerin toplam bedeline göre %35,94 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını ifade etti.

Vali Sonel, Çevreyolu ve Şehir Hastanesi çalışmalarının beraber eşgüdüm içerisinde deva etmesinin önemine değinerek, ”Bölgemiz ve ülkemiz için önemli olan bu yatırımların ileride herhangi bir aksaklığa uğramaması için koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Ordu’nun şehir hastanesi ve çevreyolu iki güzel yatırımı başta olmak üzere şehrimize yapılan her türlü yatırımda desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Bakanlarımıza, emeği geçen Ordu’muzun değerlerine ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Devletimizin yöremize ve şehrimize vermiş olduğu destek büyük. Biz geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu işlerin şehrimizde uyum ve işbirliği içerisinde kısa sürede yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Ordu’da çok önemli devlet yatırımlarının hızla devam ettiğine dikkat çeken Vali Tuncay Sonel, yatırımların aksamadan yapılması konusunda özverili çalışmalarda bulunan bölge ve il müdürlerine teşekkür etti.

Ordu’da bu yıl kış şartlarının çok çetin geçtiğini ve yoğun bir kar yağışı yaşandığını belirten Vali Sonel, karla mücadele çalışmalarını başarıyla yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Karayolları teşkilatına da ayrıca teşekkür etti.

Yoğun kar yağışına bağlı olarak il genelinde meydana gelen heyelanlar hakkında Vali Tuncay Sonel ve toplantıya katılanlara bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, kar yağışı ile birlikte oluşan heyelanlarda 19 ilçede, 168 konutun tahliyesine karar verildiğini söyledi. Sahadaki çalışmaların devam ettiğini belirten Işık, gelen tüm ihbarların titizlikle değerlendirildiğini ifade etti. 

Heyelanlara maruz kalan yerleşim yerlerinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket ettiğini belirten Vali Sonel, “Önemli olan cana bir şey gelmesin. Devletimiz güçlüdür. Yıkılanı yapar. Biz süratle tespitlerimizi yapıyoruz. Heyelanlardan etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri alıyoruz” dedi. 

Toplantıda, son iki yılda eğitim alanında Ordu’ya yapılan yatırımlara değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in destekleriyle, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’in girişimleriyle son iki yılda Ordu’ya, Devlet-Hayırseverlerin katkılarıyla 718 derslikten oluşan 51 okul binası, 300 öğrenci kapasiteli 2 öğrenci pansiyonu, 900 kişi kapasiteli 2 spor salonu, 80 yatak kapasiteli 1 uygulama oteli, 135 kütüphane, 40 tasarım ve beceri atölyesi kazandırıldı. Ayrıca, Mesudiye ve Ünye ilçelerimize 8’er derslikli Özel Eğitim Anaokulu yapımının onayı Bakanlığımızdan geldi. İlimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir