https://www.unyegundemhaber.com/
default

600 YILLIK ESKİPAZAR CAMİİ GELECEĞE TAŞINIYOR

600 YILLIK ESKİPAZAR CAMİİ GELECEĞE TAŞINIYOR

TARİHİ CAMİ ASLINA UYGUN HALE GETİRİLECEK

Büyükşehir Belediyesi, tarihi 600 yılı aşan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarılan Eskipazar (Bayrambey) Camii’nde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkarak geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii’ni aslına uygun hale getiriyor.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı iş birliğinde yürütülecek restorasyon projesi kapsamında harim, mahfil, cami cephesi, çatı, minare, şadırvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detaylı bir çalışma gerçekleştiriliyor.

ASLINA UYGUN HALE GETİRİLECEK

Çalışmalar kapsamında ekipler, caminin dış cephesinde sıva raspa, iç ve dış cephesinde kumlama, içinde zemin söküm işlemi, çatısında söküm ve cami çevresinde alan temizliği işlemini tamamlandı. Dış cephede yapılacak olan derz çalışması öncesi numune analiz çalışmaları süren çalışmalarda, cami etrafında zemin söküm işleri, alan sınırları içerisinde taş duvar imalatı için temel kazı, avlu içerisinde beton döküm hazırlıkları, caminin güney cephesinde tesviye çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında aslına uygun hale getirilecek olan tarihi cami, yeniden ibadete açılacak.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Bugün de 4 Aileyi Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir