https://www.unyegundemhaber.com/

83. YIL ORDU’DA TÖRENLERLE ANILDI

83. YIL ORDU’DA TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi Ordu’da da törenle anıldı.

Atatürk Anıtı’nda başlayan anma programı anıta çelenk koyma, saat 09.05 geçerken çalan siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunma ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu.

Törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol mensupları, daire müdürleri, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bütün gönlümüzce özlemle anıyoruz. Yaptığı inkılap ve devrimler, aldığı bütün tedbirler ve yetiştirdiği nesil önümüzdeki günlerde de her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğumuz şartların çözülmesinde önemli olacak. Ona layık olmaya çalışıyoruz. Türk milleti çok köklü bir millet, devletimiz de tarih yazan bir devlet. Onun önderliğindeki uygarlık yarışmasında hızla ilerleyerek görevlerimizi yerine getireceğiz” dedi.

Atatürk Anıtı’nda son bulan törenin ardından Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde Ordu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı düzenlendi.

Programa katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş resim, şiir ve kompozisyon alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Ödül sonrası Ordu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince oluşturulan oratoryo sunumu ile program sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

Orman Yangınları İle Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir