https://www.unyegundemhaber.com/

HAİTİ’DE KAÇIRILAN 8 TÜRK’ÜN 1’İ ÜNYELİ

HAİTİ’DE KAÇIRILAN 8 TÜRK’ÜN 1’İ ÜNYELİ

8 Türk vatandaşının da bulunduğu yolcu otobüsü, Dominik Cumhuriyeti’nden Haiti’ye seyahat ederken kaçırıldı. Kaçırılan yolculardan birinin Ünyeli olduğu öğrenildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran konuyla ilgili olarak verdiği bilgide; “Fidye için kaçırıldıklarını değerlendiriyoruz. Haiti makamlarıyla işbirliği içindeyiz.” dedi.

Haiti’nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında gerçekleşen olayın ardından Haiti’ye akredite Türkiye’nin Santa Domingo Büyükelçiliği, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti nezdinde girişimlere başladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından kaçırılan otobüste yer alan 8 vatandaşımızın sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi paylaşıldı. Öte yandan 8 Türk vatandaştan birinin Ünye ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Kıran: Devletimiz ne gerekiyorsa yapıyor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran konuyla ilgili olarak verdiği bilgide; “Fidye için kaçırıldıklarını değerlendiriyoruz. Haiti makamlarıyla işbirliği içindeyiz. Devletimiz ne gerekiyorsa yapıyor.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI ÖMER YILDIRIM VEFAT ETTİ Aslen Hızarbaşı Kumarlı Mahallesinden merhum Yusuf Yıldırım’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir