Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünye Fen Lisesi Robot Takımı’ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret

Ünye Fen Lisesi Robot Takımı’ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan’a Ziyaret

Ünye Fen Lisesi Robot Takımı'ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza

Ünye Fen Lisesi Robot Takımı, dünya çapında prestijli bir organizasyon olan ve NASA tarafından desteklenen First Robotic Competition (FRC) yarışmasına katılmak üzere hazırlıklarını tamamladı. 4-5-6 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan yarışma öncesinde, danışman öğretmenleri ve okul idarecileri eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan’ı makamında ziyaret etti.

Yenilikçi Proje ve Teknolojiye Destek

Ziyarette, öğrenciler yarışmaya hazırlık süreçlerini, geliştirdikleri robotun özelliklerini ve projenin aşamalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan ile paylaştılar. Takım üyeleri, robot tasarımı ve programlama aşamalarında edindikleri deneyimleri aktarırken, bilim ve teknolojiye olan ilgilerini ortaya koydu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan, öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlerin geleceğin teknolojilerine yön vereceğine inandığını belirtti. Ayrıca, bu tür projelerin öğrencilerin analitik düşünme, takım çalışması ve problem çözme becerilerini geliştirdiğini vurguladı.

Geleceğin Mühendisleri Yetişiyor

Ünye Fen Lisesi Robot Takımı, bu yarışmaya katılarak hem okullarını hem de Ünye’yi uluslararası alanda temsil etme fırsatı bulacak. Öğrenciler, hazırlık sürecinde yoğun emek harcayarak robotlarını tasarlayıp programladı. Yarışma sırasında robotun çeşitli görevleri yerine getirmesi ve teknik jüri tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.

Teşekkür ve Başarı Dilekleri

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere, danışman öğretmenlere ve okul idarecilerine teşekkür ederek, yarışmada başarılar diledi.

Ünye’nin gururu olan gençlerimize First Robotic Competition’da başarılar diliyoruz!

unye fen lisesi robot