Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Akkuş’ta Ruhsatsız Silah Operasyonu

3 Kişi Gözaltına Alındı

3 Kişi Gözaltına Alındı

ordu il jandarma tarafından ruhsatsız silah ticaretine yönelik Akkuş ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 3 şüpheli yakalandı. Operasyonda çok sayıda silah ve parça ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ö.E., T.B. ve M.T. isimli şahısların imal ettikleri ve temin ettikleri ruhsatsız tabancaları Akkuş ve çevre ilçelerde satmak amacıyla müşteri aradıkları yönünde istihbari bilgiye ulaşıldı. Bunun üzerine Ordu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akkuş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 28 Nisan 2025 tarihinde operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve eklentilerinde yapılan aramalarda ise şu malzemeler ele geçirildi:

  • 3 adet ruhsatsız tabanca

  • 11 adet namlusu değiştirilmiş tabanca

  • 2 adet ruhsatsız av tüfeği

  • 17 adet tabanca fişeği

  • 2 adet muşta

  • 1 adet silah üstü dürbün

  • 1 adet dedektör

  • 5 adet tabanca üst kapağı

  • 5 adet tabanca namlusu

  • 15 adet tabanca şarjörü

  • 1 adet av tüfeği namlusu

  • 1 adet tabanca kabzesi

  • 2 adet kama

  • 3 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı

Ele geçirilen tüm suç unsuru malzemelere el konulurken, gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nın ruhsatsız silah ve uyuşturucuyla mücadelesi kararlılıkla devam ediyor.