Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile sanayi ve ticaret konusunda faaliyet gösteren STK temsilcileri hazır bulundu.
Valilik Konferans Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yatırımlarla ilgili bilgi veren Vali Muammer Erol, 2025 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla ilimizdeki kamu yatırım projesi sayısı 243 olduğunu belirterek, bu yatırımların toplam proje bedelinin yaklaşık 52 Milyar 780 Milyon TL olduğunu söyledi.
Vali Erol, il genelinde kurum ve kuruluşların devam eden projeleriyle bu yıl ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek yeni projelere ilişkin hazırlıklarının yapılmasını ve ihalelere hız vererek zaman kaybetmeksizin işe başlamalarının büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın İl Yatırım Takip Sistemi’ne (İLYAS) girmiş olduğu verilere göre; İlimizde yürütülen 243 adet kamu yatırım projesinden 151 adedi devam eden proje iken, 11 adedi ihale, 3 adedi tasfiye ve 51 adedi proje aşamasında bulunmaktadır. Yıl içerisinde 27 adet projede %100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizdeki toplam 243 yatırım projesinin 29 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğüne, 55 adedi ilçe belediyelerine, 159 adedi ise yatırımcı il ve bölge müdürlüklerine aittir. Bu yatırımlarımıza 2025 yılında tahsis edilen 12 milyar 820 milyon TL ödeneğin, yıl içerisinde 3 milyar 147 milyon TL’si harcanmış, yıl içerisinde harcama oranımız % 24,5 olmuştur” diye konuştu.
Toplantıda, ilçe belediye başkanları, ilçelerinde yürütülen proje ve yatırımların son durumları hakkında bölge müdürlerinden detaylı bilgiler alarak taleplerini ilettiler.
2025 yılı sonu itibarıyla il genelinde yürütülen kamu yatırımlarına ilişkin sektörel dağılım ise şöyle:
Enerji sektöründe; tamamlanan 1, devam eden 2, tasfiye edilen 1 ve proje aşamasında 2 adet olmak üzere toplam 6 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 3 Milyar 385 Milyon ₺ olan bu yatırımlarımıza bugüne kadar 86 Milyon ₺ harcanarak %2,5 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
Konut sektöründe; devam eden 3 ve ihale aşamasında 1 adet olmak üzere toplam 3 proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 152 Milyon ₺ olan bu projelere toplamda 18 Milyon ₺ harcanarak %12 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
İmalat sektöründe; tamamlanan 2 ve devam eden 3 adet proje olmak üzere toplam 5 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 63,8 milyon ₺ olup bugüne kadar 35 milyon ₺ harcanarak %55 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

