Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya

Ordu’da Bebek Ölümleri Vaka Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ordu’da sağlık çalışanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda 2025 yılı bebek ölümü vakaları değerlendirilerek koruyucu sağlık hizmetleri ele alındı.

Ordu'da sağlık çalışanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda 2025 yılı bebek ölümü

Ordu’da bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında “2025 Yılı Bebek Ölümleri Vaka Sunum Toplantısı” gerçekleştirildi. İl genelindeki sağlık çalışanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, seçilmiş vakalar değerlendirilerek sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Davet Girişimcilik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Gürol Köroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Uzman İsimler Sunum Yaptı

Toplantıda, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Çetin ile Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Burak Sarıaydın tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Uzmanlar tarafından 2025 yılına ait özellikli ve seçilmiş bebek ölümü vakaları değerlendirilirken, vakalardan elde edilen veriler sağlık çalışanlarıyla paylaşıldı.

Amaç Farkındalığı Artırmak

Toplantıda bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik farkındalığın artırılması, sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin etkinliğinin artırılması konuları ele alındı.

Vaka analizleri üzerinden yapılan değerlendirmelerde, anne ve bebek sağlığının korunmasına yönelik uygulamalar ile erken müdahalenin önemi vurgulandı.

Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesine Katkı Sağlayacak

Toplantı boyunca sağlık çalışanları tarafından görüş ve öneriler paylaşılırken, elde edilen sonuçların il genelindeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sunacağı ifade edildi.

Yetkililer, anne ve bebek sağlığının korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik eğitim ve değerlendirme toplantılarının devam edeceğini kaydetti.

Haber: Merve Alkış / Ünye Gündem Haber

bebek olumleri