Ordu’daki okullara 1.177 kişilik TYP kontenjanı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Ordu genelindeki okullarda görevlendirilmek üzere toplam 1.177 kişilik kontenjan ayrıldı.
Ordu Valiliği koordinasyonunda, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde uygulanacak program kapsamında 354 bahçe görevlisi ve 823 temizlik görevlisi istihdam edilecek.
Altı ay sürecek programda görev alacak katılımcılar, okulların temizlik, düzen ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak. Böylece yeni eğitim öğretim döneminde öğrenciler için daha temiz, düzenli, sağlıklı ve güvenli eğitim ortamları oluşturulması hedefleniyor.
TYP başvuruları 27 Ağustos’ta başlıyor
Programa başvurular 27 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak ve 31 Ağustos 2026 tarihinde sona erecek.
Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Fatsa ve Ünye hizmet merkezlerine şahsen müracaat edebilecek. Başvurular ayrıca İŞKUR e-Şube üzerinden veya ALO 170 iletişim hattı aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.
Programın 14 Eylül 2026 ile 12 Mart 2027 tarihleri arasında uygulanacağı bildirildi.
Katılımcılar noter kurasıyla belirlenecek
TYP kapsamında görevlendirilecek 1.177 kişi, başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasından noter kurasıyla belirlenecek.
Bahçe görevlileri için noter kurası 7 Eylül 2026 Pazartesi günü saat 09.00’da, temizlik görevlileri için kura ise aynı gün saat 13.00’te gerçekleştirilecek.
Kuraların Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda noter huzurunda yapılacağı ve başvurusu kabul edilen vatandaşların kura sürecini takip edebileceği belirtildi.
TYP başvuru şartları açıklandı
Programa başvuracak adaylarda şu temel şartlar aranacak:
- İŞKUR’a kayıtlı olmak,
- Başvuru ve program başlangıç tarihlerinde işsiz olmak,
- Program boyunca başka bir iş yerinde sigortalı çalışmamak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- Herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamak,
- Emekli veya malullük aylığı almamak.
Açık lise ve açık öğretim öğrencileri, öğrencilik şartından muaf tutulacak. Ayrıca TYP talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın başlayacağı tarihe kadar yüklenici kurumda veya bağlı kuruluşlarında çalışan kişiler programdan yararlanamayacak.
Aynı haneden yalnızca bir kişi katılabilecek
Bir kişi, başvuruları aynı gün başlayan TYP programlarından yalnızca birine müracaat edebilecek. Adayların 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren TYP programlarından toplamda en fazla dokuz ay yararlanmış olması gerekecek.
Adres Kayıt Sistemi’ne göre aynı adreste yaşayan kişilerden yalnızca biri programa katılabilecek. Aynı adreste ikamet eden ve şartları taşıyan herkes başvuru yapabilecek ancak hanenin gelir getirici bir işten elde ettiği toplam kazancın aylık net asgari ücretin 1,5 katı olan 42 bin 113 lira 25 kuruşu aşması durumunda o adreste yaşayan kişiler programa kabul edilmeyecek.
Yurtlar, sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ile 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenen kişiler için bu gelir şartı aranmayacak.
Aynı adreste yaşayan birden fazla kişinin listede yer alması durumunda İŞKUR kayıt tarihi daha eski olan adaya öncelik verilecek. Kayıt tarihlerinin aynı olması hâlinde yaşı daha büyük olan kişi programa katılacak.
İlanda belirtilen şartları taşımadığı belirlenenler, programın aksamasına neden olanlar veya güvenlik sorgusu olumsuz sonuçlananlar programa başlamış olsalar dahi programdan çıkarılabilecek. Bahçe görevlisi alımlarında özel güvenlik sertifikasına sahip adaylara öncelik tanınacak.
İŞKUR, programa katılmak isteyen vatandaşların başvurularını 27-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında tamamlamaları gerektiğini duyurdu.
Haber: Semanur Beşikcioğlu / Ünye Gündem Haber
