Ordu’nun Altınordu ilçesinde sokak hayvanları için oluşturulan 200 kapasiteli Patiköy Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı. 2 bin 500 metrekarelik alana kurulan merkezde küçük, orta ve büyük ırklar için dört ayrı padok bulunuyor.
Altınordu Belediyesi tarafından Yeşilköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Patiköy Doğal Yaşam Alanı için açılış programı düzenlendi.
Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Levent Bayram, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, bazı ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Ulaş Tepe: “Bu şehirde yaşayan tüm canlara sahip çıkıyoruz”
Açılışta konuşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, şehirde yaşayan tüm canlılara sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.
Tepe, Veteriner Hekimler Odası ile yürütülen kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra restoranlardan artan yemeklerin değerlendirilmesiyle mama üretildiğini belirterek, bugüne kadar 180 ton mama üretildiğini söyledi.
Bu çalışmayla belediye bütçesinde yaklaşık 15 milyon TL tasarruf sağlandığını ifade eden Tepe, Patiköy’ün hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
200 hayvan kapasiteli
Konuşmaların ardından Patiköy Doğal Yaşam Alanı’nın açılış kurdelesi Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri tarafından kesildi.
Vali Erol daha sonra alanı gezerek Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’den yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve 200 hayvan kapasitesine sahip Patiköy’de küçük, orta ve büyük ırkların kalabileceği dört ayrı padok bulunuyor.
Haber: Merve Alkış / Ünye Gündem Haber
