Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP), ekim ayı olağan toplantısında Ünye’nin geleceğini ilgilendiren önemli projeleri gündeme taşıdı. Toplantıda Ünye-Fatsa arasına en az 15 bin kişilik kapalı stadyum ve iki ilçeye hizmet verecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılması önerildi.
Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP), 10. Dönem Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nda ilçenin ihtiyaçlarını, devam eden projeleri ve çözüm bekleyen sorunları değerlendirdi.
ÜSTP 10. Dönem Sözcüsü Alper Argan başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından 7 Ekim 2026 tarihinde yapılan basın açıklamasında, alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantıda spor, sağlık, ulaşım, sosyal hizmetler, şehir düzenlemeleri ve turizm alanlarında çeşitli öneriler gündeme geldi.
Ünye-Fatsa Arasına 15 Bin Kişilik Stadyum Önerisi
Toplantının öne çıkan gündem maddelerinden biri Ünye’deki mevcut stadyumun geleceği oldu.
Mevcut stadyum alanının Millet Parkı olarak değerlendirilmesi durumunda, projenin Kapalı Pazaryeri alanıyla birlikte bütüncül şekilde planlanması gerektiği ifade edildi.
Stadyumun kaldırılması halinde ise Ünye ile Fatsa arasında, her iki ilçeye de hizmet verebilecek en az 15 bin seyirci kapasiteli kapalı bir stadyum yapılması önerildi.
Bu kapsamda iki ilçenin siyasi temsilcileri, belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılması için çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi İçin Ortak Lokasyon Önerisi
ÜSTP toplantısında sağlık yatırımları da gündeme geldi.
Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yeni bina yapılmasına yönelik çalışma başlatıldığına ilişkin haberler değerlendirilirken, yeni hastanenin Ünye-Fatsa arasında konumlandırılması önerisi ele alındı.
Platform, bu konuda öncelikle gerekli bilgilerin toplanmasını, ardından ilgili kurum ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirilmesini kararlaştırdı.
Engelli Gündüz Bakımevi ve Yaşam Kampı Gündemde
Ünye’de yapılması planlanan Engelli Gündüz Bakımevi projesinde gelinen aşamanın öğrenilmesi ve çalışmaların takip edilmesi kararı alındı.
Ünye Engelsiz Yaşam Kampı projesinin son durumunun değerlendirilmesi amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile görüşülmesi kararlaştırıldı.
Ünye’de Trafik ve Şehir Düzenlemeleri Ele Alındı
Toplantıda Cumhuriyet Meydanı ve Orta Çarşı’nın zemin düzenlemeleri konusunda ilgili kurumlarla görüşülmesi gündeme geldi.
Küçük Sanayi Sitesi’nin yeni alanındaki saha düzeni ve mevcut sanayinin taşınması konuları değerlendirilirken, Doğu Park Projesi kapsamındaki çalışmaların hızlandırılması istendi.
Tır Parkı ve Oto Galericiler Sitesi projelerinin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerin yapılması da toplantıda ele alındı.
Ünye Kapalı Spor Salonu önündeki araç yoğunluğunun, özellikle antrenmanlara gelen çocuklar açısından oluşturduğu trafik riskinin azaltılması amacıyla yol düzenlemesi önerildi.
Ayrıca Kapalı Çarşı bölgesine iki adet hız kesici yerleştirilmesi konusu görüşüldü.
Ünye’nin Tanıtımı İçin Yeni Çalışmalar Planlanıyor
ÜSTP toplantısında ilçenin turizm potansiyelinin daha geniş kitlelere tanıtılması konusu da değerlendirildi.
Ordu Tanıtım Günleri’nde Ünye adına ayrılan kaynakların ilçenin turizm destinasyonlarının tanıtımında kullanılması önerildi.
Yakın şehirlerde Ünye Tanıtım Günleri düzenlenmesi amacıyla platform tarafından çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
ÜSTP: Ünye’nin Sorunlarının Takipçisi Olacağız
Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda gerekli girişimleri başlatmak üzere ÜSTP 10. Dönem Yürütme Kurulu görevlendirildi.
Platform tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ünye Sivil Toplum Platformu olarak; şehrimizin ihtiyaçlarının ortak akıl ve istişare kültürü içerisinde ele alınmasına, çözüm bekleyen konuların takipçisi olmaya ve ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.”
Haber: Merve Alkış / Ünye Gündem Haber
