https://www.unyegundemhaber.com/

AKKUŞ ŞEKER FASULYE PAKETLEME TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Ordu’nun tescilli markası Akkuş Şeker Fasulyesinin paketlenmesi için kurulan tesis hizmete girdi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Akkuş Ziraat Odası tarafından seçme, ayıklama ve paketleme hizmeti verecek tesis kuruldu. Tesiste ilk fasulyeler paketlendi.

Tesisin hizmete girmesi nedeniyle Akkuş Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz işletmede incelemelerde bulundu.
Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, tescilli Akkuş şeker fasulyesinin damak zevki, erken pişmesi ve kabuksuz olması gibi birçok farklı özelliğe sahip olduğunu belirterek, “Bölgemizde 2 binin üzerinde çiftçimiz tarafından Akkuş şeker fasulyesi yetiştiriliyor. Beyaz rengi, kendine has tadı, aroması ve kokusu ile Akkuş şeker fasulye üretimini ilçemiz genelinde daha yaygın hale getirmek için gerekli çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Yılda ortalama 400 ton fasulyenin yetiştirildiğini belirten Kaya,” Pazar problemimiz bulunmuyor. Bu sezon fasulyenin kilosu 30 ile 33 TL arasında satılıyor. Bu işletmeyle piyasaya ambalajıyla daha güzel ürünler sunacağız. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BAYRAMCA’DA BAŞKAN TAVLI COŞKUSU

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Bayramca Mahallesi’nde gerçekleştirdiği …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir