https://www.unyegundemhaber.com/

ASARKAYADA YOLLAR 10 METRE OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi

ASARKAYA KENT ORMANINDA YOLLAR 10 METREYE ÇIKTI

Karadeniz Bölgesi’nin denize en yakın ormanı olan Ünye ilçesindeki Asarkaya Kent Ormanı turizme kazandırılıyor. Ormana ulaşım sağlayan yolun genişliğini 10 metreye çıkartan Büyükşehir Belediyesi, güzergahtaki kazı ve dolgu çalışmalarını sürdürüyor.

Denizi, yeşil doğası ve zengin tarihi dokusuyla Karadeniz’in yükselen yıldızı haline gelen Ordu’da, turizme yapılan yatırımlar devam ediyor. Ulaşım, altyapı, üstyapı, sağlık ve tarım alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, turizme yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.  

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde, Ünye ilçesindeki Asarkaya Kent Ormanı’na ulaşım sağlayan güzergahta devam eden çalışmalarda önemli mesafe kat edildi. Genişliği 10 metreye çıkartılan güzergâh boyunca, konforlu bir ulaşımın temeli olan altyapı çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülüyor.

ÜNYE VE ORDU TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, denize en yakın orman olan Asarkaya’nın Ünye turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bölgede çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Güler, “4 kilometrelik güzergahın kayalık yapısı nedeniyle, birçok noktada gerçekleştirilen patlatma çalışmalarının ardından malzeme kaldırma ve altyapı faaliyetleri sürüyor. Asarkaya Kent Ormanı, hem Ünye hem de Ordu turizmine önemli katkı sağlayacak, doğa harikası bir yer” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

TERCİH EDİLEN MESİRE ALANLARININ BAŞINDA GELİYOR

Turizmin gelişmesi için konforlu ve standardı yüksek bir ulaşımın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Güler, “Genişletme ve altyapı çalışmalarının ardından sıcak asfalta başlayacağız. Ünye Kent Ormanı, dokusunda barındırdığı birçok yaban hayvanı ve bitki çeşidiyle dikkat çekiyor. Kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için de tercih edilen mekânların başında geliyor. Tüm çalışmalar, Ünye ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Bugün de 4 Aileyi Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir