https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN ARGAN ANKARA TEMASLARI İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ankara temasları ile ilgili açıklama yaptı.

Kültür Merkezi ile ilgili tasfiye edilmesi kararını açıklayan İlçe Başkanı Argan “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan Bey ile görüştük. Ünye Kültür Merkezi sorunu ile ilgili yapmış olduğumuz görüşmede buranın tasfiyesi ile ilgili karar alındı.” Dedi.

Ünye-Akkuş-Niksar Yolu hakkında bilgi veren Başkan Kenan Selim Argan 600 Milyon Liralık Ödenek ayrıldığını ifade etti.

“Ankara’ya gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Ak Parti Grup Toplantısı gerçekleştirdik. Daha sonra Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz, İstanbul Milletvekilimiz, hemşerimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Ünye ve Ordu ili geneli ile ilgili sohbetler ettik. Özellikle Ünye’nin sorunlarını kendisine aktardık ve ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantı kurdu.

2022 yılı yatırım planına alınmış olan Ünye-Akkuş-Niksar yolu ile ilgili artık bir ihale takvimi belirlenmesi konusunda Sayın Genel Başkan Vekilimize aktardık. Kendisi Karayolları Genel Müdürlüğü ile irtibat kurdu ve çok hızlı bir şekilde ihale tarihi yapılması ile ilgili talimatlarını verdi. Herhangi bir sorun olması durumunda o sorunun çözüleceğini ifade ettiler. Bu yolla ilgili yaklaşık 600 Milyon Liralık bir ödenek ayrıldığı ifade edildi. Bu yol ile ilgili yatırım planına alınmış kısmıyla ihaleye çıkılma tarihi hızlı çalışmalar ile yapılacaktır. Sayın Genel Başkan Vekilimize teşekkür ediyoruz.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan Bey ile görüştük. Ünye Kültür Merkezi sorunu ile ilgili yapmış olduğumuz görüşmede buranın tasfiyesi ile ilgili karar alındı. Yapılacak olan kültür merkezi çalışması hakkında Bakanlığımız işin tasfiye sürecinin başlaması konusu ile ilgili yazıyı Ordu Valiliğine yazmış oldu. Bakan Yardımcımız ödenek ile ilgili 2022 yılı içerisinde herhangi bir sıkıntı olmadığını, hızlı bir tasfiye işleminin ardından hemen yeniden ihaleye çıkmak suretiyle kültür merkezimize kalmış olduğumuz yerden devam edeceğiz.

Ünye’de doktor sıkıntısı ile ilgili Sağlık ile ilgili sorun ve sıkıntılar hakkında Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Aziz Alper Biten Bey ile görüştük. Doktor sıkıntımız ile ilgili taleplerimizi kendisine anlattık ve en geç 2 ay içerisinde Ünye’de doktor sıkıntısının kalmayacağı ile ilgili kendisinden söz aldık. Daha önceden belirtmiş olduğumuz kardiyolog ve göğüs hastalıkları branşlarında doktor sıkıntımız olmayacaktır.

Ünye Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Argan, “Ünye Organize Sanayi bölgesi ile ilgili müteahhidimiz Delta İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Cevat Güven Bey oldu. Biz o bölgede fabrikaların yapılması ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını biliyoruz. Buna paralele olarak aynı zaman alt yapı ihalesinin de devam etmesi arzusundayız. Toplamda 4,5 km olan yol hattının 2-2,5 km’si bitmiş ve ardından onların tabiri ile yol zemininin biraz bozuk olmasından kaynaklı olarak erteleme ile karşı karşıya kalmıştık. Yapılan görüşmeler ve proje tadilatları neticesinde bizzat Cevat Bey’in ağzından çıkan söz, bayram öncesinde başlamak suretiyle 3 veya en geç 4 ay içerisinde biteceğini ifade ettiler. Alt yapı ile ilgili kalan kısmın tamamının bitmesi için gece gündüz çalışarak 30 Kasım tarihine kadar burayı bitireceğini ifade ettiler” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir