https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN ADAYI ARSLAN, YÖNETİMİYLE BASIN KARŞISINA ÇIKTI

Başkan Adayı Arslan Güçlü Yönetimiyle Basının Karşısına Çıktı: Üç Projesini Açıklarken Asıl Amacının Koltuk Derdi Olmadığını Söyledi.


Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Arslan, 22 Ekim’de yapılacak olan seçimler öncesi yönetim kurulu adayları ile birlikte basınla kahvaltıda bir araya geldi.


Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası’nda İrfan Akar ve Mehmet Arslan adaylık çalışmalarına hızla devam ederken, Başkan Adayı Arslan ve yönetimi kahvaltıda buluştu. Başkan olması durumunda özellikle üç projeyi Ünye’ye kazandırmayı hedeflediğini söyleyen Mehmet Arslan, İkinci Organize Sanayi Bölgesi, Ünye Sanayi Sitesi ve İstihdam odaklı çalışmalara öncelik vereceğini açıkladı. Güçlü bir yönetimle basının karşısına çıkan Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Arslan, amacının ise koltuktan güç alan veya koltuk sevdalısı olmadıklarını ifade etti.
“Ekip Arkadaşlarımızla Gayretlerimizi Göstereceğiz”
Güçlü bir yönetimle gayretle hizmet edeceklerini söyleyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Arslan, “Haziran ayı içerisinde bir toplantı çerçevesinde aday olduğumuzu açıklamıştık. Bu nedenle seçim tarihi belli değildi. İnşallah Ekim ayının 22’sinde seçim olacak. Ekip arkadaşlarımızla beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üyelerimizin takdiri noktasında hayırlı olsun diyoruz. Biz sahayı taradık, dertleri dinledik ve çözümler ne olabilir noktasında çalışıyoruz. Bunun herkesin ve üyelerimizin emin olmasını isterim ki samimi işten gayretle sorunlar noktasında paydaşlarımızla gayretimizi en üst seviyede göstereceğiz” dedi.
“İkinci Bir Organize Sanayi Bölgesini Hayata Geçireceğiz”
Ünye’ye ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Mehmet Arslan, “Sadece burada projelerimizle alakalı üç ana maddeyi konuşmak istiyorum. Malum dünya bir enerji krizi noktasında. Ülkemiz üretim noktasında ise durmadan ilerliyor. Bizlerde Ünye ve bölgemiz olarak bu paydan yüksek derecede faydalanmak durumundayız. Bu gün birinci Organize Sanayi Bölgemiz yapıldı ve projelendirme noktasında bir sorun olmadan bitirilir. Bizim acil olarak ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi için acil bir çalışma yapmamız gerekir. Önümüzde 2023 seçimleri var ve bu seçimler öncesi siyasilerden ciddi bir söz almamız lazım” diye konuştu.
“Ünye’yi Küçük Sanayi Sitesi İle Kavuşturacağız”
Kobilere ve üyelerine özel küçük bir sanayi sitesi için çalışma yürüteceklerini ifade eden Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mehmet Arslan, “İkincisi ise en önemli gezilerimizde gördüğüm kardeşlerimizin talepleri olan Ünye Sanayi Sitemizde mutfak dolabı, mobilya üreten ve 90 metre kare gibi bir alanda bunu ilçe dışına satan esnaflarımız var. Orta ölçekli dediğimiz kobilerimiz için küçük sanayi veya sanayi sitesi olarak ikinci projemizle alakalı çalışmalarımız olacak. Çünkü Ünye’de üretim yapan bir kardeşimizi gezdiğimizde ilçe dışına mallarını satan kardeşimiz mahalle arasında olmasından dolayı sesten dolayı mahallelinin rahatsız olduğunu söyledi. O kardeşlerimizi mahalle arasından kurtararak küçük orta ölçekli bizim üyelerimizin için sanayi sitesine kavuşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
“Üçüncü Projemiz Kurslar Açarak İstihdamı Güçlendirmek”
Üçüncü projesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleriyle ortaklaşa istihdam ve kurslara yönelik çalışma gerçekleştireceklerini söyleyen Mehmet Arslan, “Üçüncü üzerinde durmamız gereken ise zaman zaman bize iş içinde gelinir. Tabi bu durumu esnaf arkadaşlarımıza da sordum. Onların yaşadığı eleman sıkıntısı. Biz bu noktada gerek Milli Eğitim Bakanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber Endüstri Meslek Lisesi veya Mesleki Kurslar olabilir diyerek bu üç projelerimiz üzerinde yoğunlaşacağız. Birinci önceliğimiz Organize Sanayi, İkincisi Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi ve üçüncüsü ise istihdam konusundaki projelerimizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Ünye Üniversitesi İçin Gayret Edeceğiz”
Ünye’ye bir üniversite kazandırma çalışmalarında bulunacaklarını söyleyen Arslan, “Dediğimiz gibi üyelerimizle samimi olacağız. Sonuçta Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası 1560 üyenin ortak bir paydasıdır. Seçilen yönetime emanettir. Biz emanete hakkıyla sahip olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gezilerimiz ve fuar programlarımızı takip edeceğiz. Avrupa hibe konuları, KOSGEP, DOKA, desteklerine arkadaşlarımız çalışıyor. Bazen dönem dönem hibeler olur ve gerekirse üyelerimizin ayağına giderek onlarla buluşturmaya çalışacağız. Ve odamızda ayrı bir birim oluşturmaya çalışacağız. Yani danışmaya hibe ile ilgili bir birim oluşturmaya çalışacağız. Yine dört yıllık fakülte ilçemize kazandırılmıştır. Ünye’mizde talep edilme noktasında bir eksiklik varsa bunu takip ederek tercih edilen bir Ünye Üniversitesi için gayret edeceğiz. Yine çalışmalarımızda ortak olarak üniversitelerimizi de dahil edeceğiz” dedi.
“Derdimiz Koltuk Veya Koltuktan Güç Alma Derdi Değil”
Son olarak sözlerine koltuk derdi olmadıklarını ekleyen Arslan, “Bir yola çıktık ve bu yolumuzda koltuk sevdalılığı veya koltuktan güç alma sevdası değildir. Bir kardeşimiz kalksın da biz oturalım derdinde asla değiliz. Samimi olarak söylüyorum, gerçekten ekibimizi seçici olarak oluşturmaya çalıştık. Bu dönem değişim diyoruz ve üyelerimizin takdiridir” diyerek sözlerini tamamladı.
Program toplu resim çekinilmesinin ardından sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir