https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER: “HAYVAN OSB’Sİ KURACAĞIZ”

BAŞKAN GÜLER: “HAYVAN OSB’Sİ KURACAĞIZ”

“ORDU GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN BİR İL OLACAK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe ziyaretleri kapsamında Mesudiye ilçesini ziyaret etti. Başkan Güler, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılık sanayisine önem verdiklerini belirterek “Biz şuan bir plan yapıyoruz. 15 bin baş hayvanla başlayacak bir Hayvan Organize Sanayisi kurmak istiyoruz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. İlçelerdeki yatırım ve hizmetleri yerinde görmek, talep ve ihtiyaçları belirlemek amacıyla ilçelerde ziyaret ve inceleme gezilerini sürdüren Başkan Güler, Mesudiye ilçesinde, bir dizi program, inceleme ve temaslarda bulundu.

MESUDİYE’DE HAYATA GEÇEN YATIRIMLAR KONUŞULDU

Ziyaret kapsamında ilk olarak Mesudiye Kaymakamı Efe Kılıç, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Gündoğdu ve yönetimiyle bir araya gelen Başkan Güler, Mesudiye’de yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen yatırımlar üzerine istişarelerde bulundu.

BAŞKAN GÜLER, MUHTAR VE STK’LAR BİR ARAYA GELDİ

Başkan Güler daha sonra Mesudiye mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Güler burada yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

BAŞKAN GÜLER: “HAYVAN ORGANİZE SANAYİSİNDE ET VE SÜT ENTEGRASYONU OLACAK VE AYNI ZAMANDA KENDİ YEMİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Güler, 15 bin baş hayvanla başlayacak bir Hayvan Organize Sanayisi kurmayı planladıklarını söyledi.

Yapılacak olan yatırımlarla Ordu’nun göç veren değil göç alan bir il olacağını ifade eden Başkan Güler, şunları kaydetti:

“Tarım aynı zamanda sanayi. Bizde sanayi değince akla demir çelik geliyor. Yalnızca bu değil tarımsal sanayi var, gıda sanayi var, hayvancılıkla ilgili kısımlar var. Biz şuan bir plan yapıyoruz. 15 bin başla başlayacak bir Hayvan Organize Sanayisi kurmak istiyoruz. Bunun için de yem sanayi olacak, et entegrasyonu olacak. Bunun dışında süt ile ilgili kısımlar yer alacak. İtalyanlar mozerella peynirinden 20-25 milyar Euro para kazanıyor. Biz bütün fındıktan 2.5 milyar dolar kazanıyoruz. Bu sebeple burası başlı başına kıymetli bir yer. Pandemi dolayısıyla da göç veren bir yer değil göç alan bir yer olacak. Bunu yapacağız. Şuana kadar ne dediysem yaptım, Allah nasip etti. Petrol boru hatları yaptık, barajlar yaptık, santraller yaptık şimdi de bunların hepsini yapmamız mümkün. Biz sizin istediğiniz yol, su, asfalt bunları zaten yapacağız. Hayvan Organize Sanayisi yaparken biz yemi dışarıdan getirmeyi düşünmüyoruz. Burada ekip biçeceğiz. Türkiye’de sadece bizde Tarım Dairesi Başkanlığı var. Biz burada bilimsel çalışıyoruz. Biyoinovasyon merkezimizi kurduk. Siyez buğdayı yetiştiriyoruz. Siyez buğdayı buranın 10 bin yıllık buğdayı, Anadolu’nun gerçek buğdayı”

MESUDİYE BELEDİYE BAŞKANI İSA GÜL: “BAŞKANIMIZ DR. MEHMET HİLMİ GÜLER’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

Toplantıda konuşan Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ise, ilçeye yapılan proje ve çalışmaların yanı sıra Mesudiye ilçesine büyük kazanımları olan Karadeniz-Akdeniz yolu, Topçam Barajı gibi önemli yatırımlarda imzası olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Başkan Güler, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ardından MHP İlçe Başkanı Hasan Açıkgöz’ün de katılımıyla hep birlikte muhteşem doğasıyla kendine hayran bırakan Keyfalan Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan kar festivali alanında incelemelerde bulunarak programlarını tamamladı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir