https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN GÜLER: “ORDU HER ZAMAN TERCİH EDİLEN BİR İL OLACAK”

BAŞKAN GÜLER, İŞ DÜNYASI İLE BİR ARAYA GELDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordulu iş insanları ile bir araya geldi. Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun açılması ve yaşanan iklim değişiklikleri ile Ordu’ya büyük talep olacağını belirten Başkan Güler, bu durum karşında Ordu’nun yerlileri, yöneticileri ve iş insanları olarak şimdiden planlamaların yapılması gerektiğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) üyesi Mustafa Poyraz’ın ev sahipliğinde düzenlenen ‘İş Geliştirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Başkan Güler’in yanı sıra ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin ve iş insanları katılım sağladı.

BAŞKAN GÜLER: “DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMAMIZ GEREKİYOR”

Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili iş insanlarına bilgiler verdi. Pandemi ile dünyanın bir değişim yaşadığını ifade eden Başkan Güler, değişim ve dönüşüme ayak uydurmanın önemine vurgu yaptı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun açılması ve yaşanan iklim değişikliği ile Ordu’nun tercih edilen bir il olacağının altını çizen Başkan Güler, “Dünya’daki değişim ve dönüşüme ayak uydurmamız gerekiyor. Pandemi sonrası dünya bir daha eskisi gibi olmayacak gibi gözüküyor. İklim değişiklikleri karşısında önlem almazsak, güzel günlerin hatıralarda kalacağını gösteriyor. Ordu bu anlamda şanslı ve en az etkilenecek yerlerden bir tanesi. İklim şartları, doğası ve yağmuru ile Ordu her zaman tercih edilebilecek bir yer. Özellikle Karadeniz-Akdeniz Yolu ile başta Sivas olmak üzere Kayseri ile birlikte Mersin-Ordu arasındaki 41 vilayetin ithalat ve ihracatının yapılacağı bir il olacağı için Ordu’ya büyük talepler olacak. Biz Ordu’nun yerlileri olarak, yöneticileri, iş insanları olarak şimdiden planlamalar yapmamız lazım” dedi.

“DENİZDEN DAHA FAZLA FAYDALANMALIYIZ”

Ordu’nun zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu aktaran Başkan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fındığa alternatif çalışmalar yapmalıyız. Bunun dışında işin iklim boyutu, enerji boyutu, lojistik kısmı hepsini gündeme almamız lazım. Toprağımızın yarısı kadar da denizimiz var bizim. 6001 kilometre alan ile İstanbul’dan daha büyüğüz, bir de 3000 kilometrekare denizimiz var. Denizimizden daha fazla faydalanmamız gerekiyor. Biz sahil şeridinde olduğumuzu ispatlamamız lazım. Deniz aynı zamanda bir üretim merkezi ve hayatın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi. Bu değişim ve dönüşüme ayak uydurmamız gerekiyor ve değişim ve dönüşüme kendimizden başlamalıyız”

“BİZ HER ZAMAN İŞ İNSANLARIMIZIN EMRİNDEYİZ”

Ordu’nun dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken ve bu kaynağın iyi kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Güler, şu görüşlere yer verdi:

“Dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesiyiz. 19 ilçemizin ayrı bir güzelliği var. Bu bizim kaynağımız ve bu kaynaklarımızı iyi kullanmamız lazım. Bunlarla ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bütün değişim düşünce de başlar. Bizim mental değişikliği oluşturmamız lazım. Gençlerimiz bunu çok iyi yapıyor. Gençlerimize bu anlamda fırsat vermemiz gerekiyor. Biz her zaman iş insanlarımızın emrindeyiz. Bu değişim ve dönüşüme ayak uydurmak içinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

“BİZİM AMACIMIZ RAKİP OLMAK DEĞİL, YOL GÖSTERMEK”

Yeni dönemde gıda güvenliği, enerji, yazılım ve turizmin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Başkan Güler, bu doğrultuda şirketler kurarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Amaçlarının kimseye rakip olmak değil, yol göstermek olduğunu kaydeden Başkan Güler, şöyle konuştu:

“Yeni dönemde gıda güvenliği çok önemli. Bunun için tarım şirketimizi kurduk. Halkımız buna çok ilgi gösteriyor. Nitelikli turizm, yazılım ve enerji de önemli çalışmalar yapıyoruz. Şuan Akkuş’ta rüzgar enerji santrali kuruyoruz. Alanda yatırımı yapılmamış alanlar var. Biz buraları değerlendirerek kendi enerjimizi üretelim istiyoruz. Kendi enerjimizi üretirsek sanayideki girdilerimizi daha ucuz yapar ve çevre dostu oluruz. Fındık kapsülünden çalışma yapıyoruz. Kendi enerjimizi üretmek, soğuk hava depolarında ve sanayicilerimizin kendi fabrikalarında kullanmasına vesile olur ve dışa bağımlılığımız azalır. Ben kendimi bu işlere adadım. Yazılım şirketi kurduk ve şuanda sayaç yapıp satıyoruz. Ağrı bizden sayaç aldı. Tekne üretimine başladık. Antalya’dan bize siparişte bulunuyorlar. Bizim amacımız rakip olmak değil, yol göstermek. Ben yöneticilik değil yönlendiricilik yapıyorum. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz” 

ORDUSİAD’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

ORDUSİAD Başkanı Kadir Engin ve toplantının ev sahipliğini yapan Mustafa Poyraz, katılımları ve destekleri dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Düzenlenen toplantı, yeni dernek üyesi iş insanlarına rozet takılmasının ardından sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hane Ziyaretleri Aralıksız Sürüyor

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir