https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER: “ORDU ÜRETEREK KAZANIYOR”

BAŞKAN GÜLER: “ORDU ÜRETEREK KAZANIYOR”

ORDU’DA ÜRETİLEN YUMURTALAR TARIM KREDİ KOOPERATİF MARKETLERİ ARACILIĞI İLE TÜM TÜRKİYE’YE SATILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Tarım ve hayvancılık alanında yapılan projelerle piyasaya yön veren bir şehir haline geldik” dedi.

Başkan Güler, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Erol Apaydın ve İl Müdürü Engin Gültekin’i ağırladı. Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesi olarak kurdukları Tarım Dairesi Başkanlığı ve tarım iştirak şirketinin üretim odaklı projelerle Ordu’da üretimi artırdığını belirtti. Yapılan projelerin alım garantili olduğunun altını çizen Başkan Güler, alım garantili üretim şeklinden her kesimin mutlu olduğunu ve fındık haricinde gelir elde etmenin üretim yapan her kesimden karşılık bulduğunu söyledi.

BAŞKAN GÜLER “TARIM ALANINDA PİYASAYA YÖN VEREN İL HALİNE GELDİK”

Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve üretim konusunda önemli projelere imza attıklarını ve bu projelerinin kısa vadede karşılık bulduğunun altını çizen Başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

“Göreve başladığımız gün daha önce hiçbir belediyede olmayacak bir hamle yaparak Tarım Daire Başkanlığı ile iştirak şirketimiz olan ORTAR A.Ş.yi kurduk. Bu hem ilimiz tarımı için hem de fındık haricinde ek gelir getirecek projelerimiz için çok önemli bir hamle oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde yaptığımız üretim odaklı projelerimize alım garantisi getirdik. Bu alım garantisi sayesinde hem ilçelerimizde üretim arttı hem de piyasaya yön veren bir şehir haline geldik. Bu bizim hedefimizdi. Bu hedefe 2 yıl gibi kısa sürede ulaşarak önemli bir başarının da altına imza atmış olduk.”

“HAYVANCILIĞIN OSB’Nİ KURMAK İSTİYORUZ”

Hayvancılığı Ordu’da daha da geliştirmek için önemli projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Güler, şu ifadelere yer verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak hayvancılığın Ordu’da gelişmesi için önemli projeler yaptık. Yaptığımız bu projelerle Ordu’da özellikle büyükbaş hayvanda önemli artışlar oldu. Hayvancılığı artırma adına daha da ileriye giderek hayvancılığın OSB’ni kurmak istiyoruz. Bu OSB’de hayvan etinden tutunda sütüne kadar her alanda entegre tesisler kurmak istiyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Ordu’da 60 bin büyükbaş hayvan boşluğu var. Bunu iyi değerlendirip bu alanda üretimi teşvik etmek istiyoruz. Bu çalışmayı yaptığımız zaman göçün de önüne geçmiş olacağız. İyi bir ekiple bu çalışmaları yapıyoruz. Her çalışmamızda olduğu gibi bu çalışmamızda da köy-şehir entegrasyonunda Ordu’yu bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu çalışmaları paydaş kurumlarla yaparak hem daha hızlı yol almış olacağız hem de zaman kaybının önüne geçmiş olacağız. ”

“BÜYÜKŞEHİRİN PROJELERİ İLE ORDU’DA ÜRETİM ARTTI”

Ordu’da son yıllarda yapılan üretimin yüzde yüz artış gösterdiğini belirten Tarım Kredi Kooperatif Marketler Bölge Müdürü Erol Apaydın, bu üretimin artmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık alanında yaptığı önemli hamlelerin etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Ordu’nun bölgede önemli bir noktaya geldiğini belirten Apaydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin 19 ilçede faaliyette açılması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şuan Ordu’nun birçok ilçesinde varız. Bu çalışmalarımızda bizlere yön veren iyi bir ekip var. Bunun haricinde Ordu’da sizin gibi değerli bir Belediye Başkanı var. Yapmış olduğunuz projelerle Ordu’da üretim ve hayvancılık her gün daha da artıyor. Bu bizim için çok önemli. Yöresel ürünlerin kendi satış mağazalarımızda satılması bizleri de mutlu ediyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin tarım iştirak şirketi olan ORTAR A.Ş. ile de önemli birçok projeler yürütüyoruz. Küçük bir örnek vererek bunu belirtmek istiyorum. Yumurta üretiminde Ordu şu an zirvede yer alıyor. Aylık 1 milyon yumurta üretimi yapılan bir il haline geldi Ordu. Bu daha önce çok küçük rakamlarla ifade ediliyordu. Ancak sizlerin projeleri sayesinde bu rakam zirve yaptı. Tarım Kredi Kooperatifinin Türkiye genelinde bulunan 750 mağazasında bu yumurtalar Ordu patenti ile satışa sunuluyor. Bunun gururunu da hep birlikte yaşamış olalım.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir