https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER: “RANT EKONOMİSİNDEN ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİYORUZ”

BAŞKAN GÜLER: “RANT EKONOMİSİNDEN ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİYORUZ”

İSTANBUL VE ORDU BASINI BİR ARAYA GELDİ

Merkezi İstanbul’da bulunan Ordu Basın Kuruluşları Derneği (OBKD) tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliğinin destekleriyle düzenlenen kahvaltı programında Ordu ve İstanbul’da çalışan basın mensupları bir araya geldi.

Ordu’nun büyük bir dönüşümden geçtiğine dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçiyoruz. Faiz yüklü sistemden, yoğun alın teri ile akıl teri de döktüğümüz yeni bir kavramla hareket halindeyiz” dedi.

BAŞKAN GÜLER: “ORDU’DA BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYORUZ”

Kahvaltı programına katılan Başkan Güler, güçlü olmak için nüfus sayısına göre değil, nitelikli insan sayısına göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Biz aslında sadece İstanbul’da nüfus olarak değil nitelikli iş adamlarımızla, hemşehrilerimizle, siyasetçilerimizle, kıymetli yöneticilerimizle çok zengin bir iliz. Nitelikli özellikleri olan bir ilde basın mensupları olarak sizler de yıldızlar topluluğusunuz. Bu kadar nitelikli bu kadar zengin basın mensuplarımız İstanbul’da yeteri kadar etkin oluyorlar mı? Onun için bu toplantı aynı zamanda bir iç değerlendirme toplantısı. Bizler aşağı yukarı nisan ayında 3. yılımızı tamamlayacağız. Ne durumda olduğumuzun muhasebesini yaptığımızda ben şunu gördüm. Biz aslında şu anda Ordu’da büyük bir dönüşümden geçiyoruz. Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçiyoruz. Yani faiz yüklü sistemden emek, yoğun alın teri ile birlikte akıl teri de döktüğümüz yeni bir kavramla hareket halindeyiz. Onun için güçlü olmak istiyorsak nüfus sayımızla değil, niteliğimizle hareket etmemiz gerekiyor.”

VALİ SONEL: “YAPILANLARIN ÜZERİNE KOYARAK UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise Ordu’da uyum içinde çalışma yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Bu sabah güzel bir Ordu ailesi buluşması oldu. Bizler de bizim için değerli, Bakanlık yapmış kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve 19 ilçemizle tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, geldiğimizden beri de büyük desteğini gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Ordumuza şu ana kadar yapılanların üzerine eklemeye devam ediyoruz. Bu tür aile ortamı buluşmaları, istişareler çok önemli” dedi.

OBKD BAŞKANI UZUNYURT: “İSTANBUL’DA BASIN DERNEĞİ OLAN TEK İL ORDU’DUR”

Ordu Basın Kuruluşları Derneği Sefai Uzunyurt da Ordu’nun basın alanında İstanbul’da dikkat çeken bir konumda olduğunu söyledi. Uzunyurt, “Bu kadar yoğun bir nüfusa sahip bir yörenin İstanbul’da basınının olmaması elbette düşünülemez. İstanbul’da güçlü bir basınımız var. Örgütlü olursak daha iyi mücadele edebilir ve dayanışma içerisinde olabiliriz. Bu amaçla 2008 yılında Ordu Basın Kuruluşları Derneğini kurduk. Nasıl ki Bilal Köyden Türkiye’de ilk köy gazetesini çıkarmış ve Türkiye tarihine geçmişse 81 ilin içinde de İstanbul’da Basın Derneği olan tek il Ordu’dur” şeklinde konuştu.

Boztepe’de gerçekleşen kahvaltı programına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, ilçe belediye başkanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Cihat Albayrak, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, İstanbul ve Ordu’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir