https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER: “SELE KARŞI ERKEN VE ETKİN TEDBİR ALDIK”

BAŞKAN GÜLER: “SELE KARŞI ERKEN VE ETKİN TEDBİR ALDIK”

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER: “ÇOK ŞÜKÜR YILLAR ÖNCEKİ SEL OLAYLARINDA YAŞANAN TABLOLARI YAŞAMADIK. HER IRMAĞIN BAŞINDA BİR İŞ MAKİNAMIZ BULUNDU. GEREK OSKİ, GEREK FEN İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZ, GEREKSE İLÇE BELEDİYELERİMİZLE ÜSTESİNDEN GELDİK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve Ünye ile Fatsa’yı etkileyen aşırı yağışlarda çok olumsuz durumların yaşanmadığını kaydetti. Başkan Güler, “Çok şükür yıllar önceki sel olaylarında yaşanan tabloları yaşamadık. Her ırmağın başında bir iş makinamız bulundu. Gerek OSKİ, gerek Fen İşleri Başkanlığımız, gerekse ilçe belediyelerimizle üstesinden geldik” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda geçtiğimiz günlerde özellikle Ünye ve Fatsa ilçelerinde etkili olan yağışlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde yine Ünye ve Fatsa ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan felaketi ardından ortaya çıkan tabloyu paylaştı. Başkan Güler, o dönemde yapılan çalışmalar ile daha kötü tabloların yaşanmasının önüne geçildiğini kaydetti.

“DAHA EVVELKİ YILLARDA KARŞILAŞTIĞIMIZ TABLOLARLA KARŞILAŞMADIK”

Yıllar öncesinde yaşanan sel ve heyelan felaketlerinden bahsederek geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yoğun yağışlar sonrası kötü bir tabloyla karşılaşılmadığına dikkat çeken Başkan Güler, “Çok şükür şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla daha evvelki yıllarda karşılaştığımız tablolarla karşılaşmadık. Bundan dolayı hem ilçe belediyelerimize hem de ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Bakanlığı döneminde ilçelerde yaşanan su baskını ve heyelan gibi doğa olaylarını barkovizyon gösterisi eşliğinde paylaşan Başkan Güler, “O dönemde (2006) Ünye ilçemizde meydana gelen selin durumundan size bahsedeceğim. O zamanlar da yaşanan bu sel felaketi hatırlamak istemediğimiz ama ders almamız gereken bir durum. O zaman yaşanan bu durumu inşallah tekrar etmeyiz. Yine Ulubey ilçemizde meydana gelen heyelan felaketi olayı vardı. (2005) Burada binalar olduğu gibi kaymıştı, yollar yarılmıştı. 5 ay gibi kısa bir zaman içerisinde yıkılan binaların yerine yenilerini yapmıştık. Heyelan riski hala var. Bunun önüne geçmek için çok daha sıkı tedbirler almamız lazım” şeklinde konuştu.

“ÜÇ SAAT GİBİ BİR SÜREDE FATSA’NIN SUYUNU TEMİZLEDİK”

Fatsa’da aşırı yağışlardan sonra meydana gelen su baskınında, suyun üç saat gibi kısa bir sürede tahliye edildiğini söyleyen Başkan Güler, “Senin benim demedik. Şehrimizde olan her şeyi bizim işimiz kabul ediyoruz. Birlik halinde üç saat gibi bir sürede Fatsa’nın suyunu temizledik. Çok şükür evvelki olayların benzeri olmadan bunu atlattık. Her ırmağın başında bir iş makinamız bulundu. Gerek OSKİ gerekse ilçe belediyelerimizle üstesinden geldik” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“HER YERDE RÖGARLARIN BİR SORUMLUSU OLACAK”

Olası su baskınlarında rögarların temiz tutulmasının önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bu rögar kapakları temizlenmedikçe her şey olabilir. Rögarda koku oluyorsa OSKİ temizliyor. Ancak rögarları kartonla kapatıyorlar, izmaritler atılıyor böylece rögarın bir anlamı kalmıyor. Her yerde rögarların bir sorumlusu olacak bunu koordinasyonla yapmamızda yarar var” diye konuştu.

“TOPRAKLA AYNI SEVİYEDE EVLER VAR, SU DA EVLERE ÇOK RAHATLIKLA GİRİYOR”

Yapılan toplu konutların toprakla aynı seviyede olduğunu ve yağmur suyunun rahatlıkla evlere girdiğini söyleyen Başkan Güler, “Toplu konutlarda su basma tabirini pek kullanmıyorlar gibi. Toprakla aynı seviyede evler var. Yağmurda bu evlere çok rahatlıkla giriyor. Bunları hep birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

“YAKINDA SEL ÇALIŞTAYIMIZ OLACAK”

Yakın zamanda sel afetiyle ilgili bir çalıştay gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Güler, “Yakında birde sel çalıştayımız olacak. Herkesin bilgilerini paylaşması lazım. Bu çalıştaya herkes katılabilir” dedi.

29 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 29 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 23 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken, 6 maddesi ise komisyona havale edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye bir sonraki meclis toplantısını 10 Eylül Cuma günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HEKİMİN ONAYI OLMADAN UYGULANAN BİTKİ KATKILARI ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanılması ve bu bitkisel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir