https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER’DEN AB’YE ORTAK AKIL GELİŞTİRME ÇAĞRISI

BAŞKAN GÜLER’DEN AB’YE ORTAK AKIL GELİŞTİRME ÇAĞRISI

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER:

“UKRAYNA KONUSUNDA DENGELER BOZULDU. AYLARDIR BU KONU SOMUT BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLEMİYOR. BU ÇÖZÜM NOKTASINDA TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR ROL ALACAK, ÇÖZÜME ULAŞACAK ÜLKELERDEN BİR TANESİ”

“BİRAN EVVEL KAYNAKLARIMIZI, İMKÂNLARIMIZI, FIRSATLARIMIZI BİR ARADA KULLANMALIYIZ. BUNUN İÇİN ‘AKLIN YOLU BİRDİR’ DİYE BİR SÖZ VARDIR TÜRKİYE’DE. YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY BUNU ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE ELE ALMAKTIR”

Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi 27. Türkiye Çalışma Grubu ve 7. Genişleme Günü Toplantısı’nda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Avrupa Birliğine ortak akıl geliştirme çağrısında bulundu. ‘Aklın yolu birdir’ atasözünü hatırlatan Başkan Güler, göç başta olmak üzere birçok konuda tüm imkânların hep birlikte, bir arada kullanılmasını vurguladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi 27. Türkiye Çalışma Grubu ve 7. Genişleme Günü Toplantısı’na katıldı. Birçok delegasyonun bulunduğu ve iki bölümden oluşan toplantının ilk bölümünde Türkiye ve Avrupa Birliği arasında meydana gelen güncel gelişmeler konuşulurken, ikinci bölümde ise gündem gençler oldu.

BAŞKAN GÜLER: “TÜRKİYE BİRÇOK KONUDA TECRÜBELİ BİR ÜLKE”

Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri ve güncel konular üzerine değerlendirmeler de yaparak tecrübe paylaşımı ve ortak akıl geliştirme çağrısında bulundu.

Türkiye’nin yaşadığı tecrübelerle göç ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere birçok konuda çözüme ulaşabilecek ülke olduğunun altını çizen Başkan Güler, şu ifadelere yer verdi:

“Ele alacağımız konulardan bir tanesi göç meselesi. Ukrayna konusunda dengeler bozuldu. Aylardır bu konu somut bir şekilde çözülemiyor. Bu çözüm noktasında Türkiye önemli bir rol alacak, çözüme ulaşacak ülkelerden bir tanesi. Bizim aynı zamanda deneyimler konusunda da büyük zenginliğimiz var. Yıllardır Suriye konusu ve Irak’taki göç meselesini ciddi bir şekilde paydaşlarından bir tanesi olarak işin içerisindeyiz. Onların eğitim dahil sorunlarını çözüyoruz, dev hastaneler yaptık. Bu uygulamalar AB içinde yeni uygulamalar. Bu konuda tecrübelerimizi sizlerle paylaşmamız çok önemli. Sağlıkta, eğitimde, istihdamda milyonlarca Suriyeliyi biz şu anda eğitiyoruz, hayatlarını idame ettiriyoruz, aramızda hiçbir fark gözetmeden eşit şartlarda onlarla birlikte yaşıyoruz. Göç konusunda tecrübeliyiz. Belki yıllarca sürebilecek, umarım sürmez, Ukrayna-Rusya Savaşı’nı Avrupa yeni yaşayacak. Bu tecrübeleri paylaşmakta önemli. Biz şu anda yaptığımız çalışmalarla milyonlarca Türk, Belçika’da, Almanya’da, Avusturya’da, Hollanda’da zaten yaşıyorlar, biz bu işin içindeyiz. Bu bakımdan bence yapılması gereken bekleme işini ortadan kaldırıp biran evvel kaynaklarımızı, imkânlarımızı, fırsatlarımızı bir arada kullanmalıyız. Bunun için ‘aklın yolu birdir’ diye bir söz vardır Türkiye’de. Yapmamız gereken şey bunu çok ciddi bir şekilde ele almaktır”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Bugün de 4 Aileyi Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir