https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER’DEN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

BAŞKAN GÜLER’DEN BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile tarım sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler ve bazı STK temsilcilerinin katılımıyla Tarım Konulu Kamu, Üniversite, Sanayi İş Birliği ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıda tarım sektöründe ortaya çıkarılacak olan işlerde tüm kamu kurumlarının ve iş insanlarının birlikte hareket ederek daha iyi projelere imza atılması için yeni fikirler ortaya konuldu.

“AMACIMIZ KENDİ KENDİNE YETEN BİR ŞEHİR OLMAK”

Büyükşehir Belediyesi tarafından tarım sektörüne yön verecek pek çok çalışmanın yapıldığının altını çizen Başkan Güler, birlik olma çağrısı vererek Ordu’yu kalkındırabileceklerini söyledi.

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Buradaki amacımız, net olarak kaynaklarımızı iyi kullanmak. Kaynaklarımız zaten belli, en büyük kaynağımız insan. İş adamlarımız, akademisyenlerimiz, uygulamacılarımız, STK’lar da burada. Dolayısıyla her şey hazır. Kaynaklarımızı tespit ettik. Şu an analizlerimizi yaptık. Nerede kuvvetliyiz? Nerede zayıfız? Nerede avantajlarımız var? Nerede tehditler var? Stratejik olarak Ordu’nun çok güzel bir yeri var. Karadeniz- Akdeniz yolumuzla Mersin’e iniyoruz. Ama bizim indirmemiz yetmez, ürünlerimizi de indirmemiz lazım. Lojistik olarak indirmemiz lazım. Arada 41 tane vilayet var, ithalatı ve ihracatı ya Ordu’dan ya Mersin’den olacak. Biz en basitinden Kayseri’nin, Sivas’ın sahil kentiyiz. Burada sadece ürünler değil, beyinler de birleşecek, üniversiteler birleşecek. Tüm bunların analizini yaptık ve bu anlamda dört şirket kurduk. Bu şirketlerimizden bir tanesi tarım şirketimiz. Bu şirketimizde hiçbir belediyede olmayan çalışmalara imza attık. Ordu’da şeker pancarı üretildiğini çoğu bilmez. Salep, soya, siyez buğdayı üretimi ile bunlara başladık. Fındık dedik, fındıktan aktif karbon ürettik. Kendi kendine yeten bir şehir olma amacımız var. Herkes doğduğu yerde doyacak. Hocalarımız burada, iş insanlarımız burada. Bunun daha ötesi yok”  

“ORDU İÇİN YAPILACAK OLAN NE GÜZELLİK VARSA ONUN YANINDAYIZ”

Ordu’ya yapılacak her türlü güzel çalışmanın yanında olacaklarını ifade eden Ordu Valisi Tuncay Sonel ise “Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekten çok güzel işler çıkıyor. 19 ilçemiz için yapılacak olan ne güzellik varsa onun yanındayız. Burada akademisyen hocalarımızın görüşleri çok önemli. Hem de sahayı iyi bilen iş insanlarımız var. Burada yapılacak olan işlerde Sayın Bakanımızın ifadelerini iyi anlamak ve iyi değerlendirmek lazım. Başka illerden şehrimize gelerek tarım, hayvancılık ile ilgili üretilen ürünler alınıyorsa ya da Büyükşehir Belediyemizin yaptığı o güzel işleri gördüğünüz takdirde insan mutlu oluyor” şeklinde konuştu.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ise Ordu’da iş birliği ve uyumun hâkim olduğuna dikkat çekerek, bu çerçevede yollarına devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantı, karşılıklı fikir alışverişiyle son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir