https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI, İSTANBUL’DA İŞİNSANLARI VE BÜROKRATLARLA BULUŞTU

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İstanbul’da Ünyeli iş insanları ve bürokratlarla bir araya geldi. Başkan Tavlı, burada yaptığı konuşmada “Sizlerle gurur duymamak mümkün değil, gurbet elde gösterdiğiniz başarılardan dolayı her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyoruz.” dedi.

‘Ordu Günleri’ için İstanbul’da bulunan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünyeli iş insanları ve bürokratlarla bir araya geldiler.

Ünyeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÜNSİYAD) öncülüğünde ve ÜNSİYAD Onursal Başkanı Fahri Ateş’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantı geniş katılımla gerçekleştirildi.

ÜNSİYAD Onursal Başkanı Ateş, “Birliktelik Ortamı İçin Teşekkür Ediyorum”

ÜNSİYAD Onursal Başkanı, iş insanı Fahri Ateş programda yaptığı konuşmada, Ünye’nin başarısının birliktelikten geçtiğini belirterek bu uyum ve birliktelik ortamının sağlanmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

ÜNSİYAD Başkanı Yankuncu” Güçlü Bağlarla Birbirimize Bağlıyız”

ÜNSİYAD Başkanı Kemal Yankuncu ise yaptığı konuşmada birliktelik vurgusu yaptı. Başkan Yankuncu “Ünye’den gelen dostlarımızla bugün burada güzel bir birliktelik ortamını yaşamaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu birliktelik ortamını sürdürdüğümüz sürece bütün sorunlarımızı çözeceğimize inanıyoruz. Bizler gurbetteki Ünyeliler olarak her zaman memleket hasreti çeken insanlarız. Bizler İstanbul’da sayıları 50 bini aşan Ünyeliler olarak ne kadar uzak olsak ta güçlü bağlarla birbirimize bağlıyız.” dedi.

Yankuncu, “Ünye Belediye Başkanımıza Yürekten Teşekkür ediyorum”

Ünyeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÜNSİYAD) Başkanı Yankuncu her platformda olduğu gibi İstanbul Ordu Günlerinde de yoğun bir özveri ile birliktelik ortamı sağlamak için gayret gösteren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya ve ekibine teşekkür etti. Yankuncu, “Başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımızı ayrıca kutluyor ve bahtının açık olmasını diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Argan, “Uyum İçerisinde Çalışıyoruz”

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ise yaptığı konuşmada, “Bizler Ünye’de son derece uyum içerisinde çalışıyoruz. El birliği ile Ünye’de bu zaman kadar yapılmayan hizmetlerin hayata geçirildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Yatırımcılarımız da fabrikalarını inşa etmeye başladılar. Yine Üniversite yerleşkesinde fakülte binasının temeli Ünye Belediyemizin destekleri ile atıldı. Aynı şekilde Kültür Merkezi ve Ünye Limanı ile ilgili çakışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Sizler bizim İstanbul’daki gözümüz kulağımızsınız ve en yakın dostlarımızsınız. Sizler bizleri en iyi şekilde temsil ediyorsunuz” dedi.

Kaymakam Işık “Ünyelileri Tebrik Ediyorum”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye’de kısa bir süre önce göreve başladığını belirterek, “Kısa süre önce Ünye’de göreve başladım. İstanbul’da da Ünyelilerle tanışmak benim için bir şans oldu. Burada müthiş bir dinamizm ile birlik ve beraberlik görüyorum. Bu açıdan hepinizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Tavlı, “Bizlere Kalbinizi Açtınız, Yuvanızı Açtınız”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İstanbul’da Ünyelilerin dayanışma içerisinde olduğunu ifade ederek, “Her birinizle gurur duymamak mümkün değil, hepiniz çok değerlisiniz. Türkiye’nin farklı noktalarında özellikle dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul’da bizleri en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Bizlere kalbinizi açtınız, yuvanızı açtınız.” dedi.

“Borç Yükünü Azalttık, Hizmetlerden Geri Kalmadık”

Başkan Tavlı, Ünye’nin zorlu coğrafi yapısına karşı kurdukları konkasör şantiyesi ve beton santrali ile kırsal mahallelerde ulaşımı konforlu hale getirdiklerini belirtirken, belediyenin sosyal tesislerinde yaptıkları değişim ve dönüşümle Ünye halkına daha iyi ve kaliteli hizmet ettiklerini dile getirdi.

Ünye’de yürütülen projelere değinen Başkan Tavlı, “Ünye ile ilgili hizmetlerimizi elimizden geldiğince en doğru bir şekilde yönetmeye ve sizlere hizmet etmeye gayret ediyoruz. 135 Milyon lira gibi Ünye’nin gelirleriyle sürdürülebilir olmayan borç yüküyle karşı karşıya kaldığımız o süreçten bugün borç yükünü 50 Milyon liralara kadar indirdik ve belediyemizi sürdürülebilir borç yükü seviyesine

getirdik. Borç yükünü azaltırken 2,5 yılda hizmetlerden de geri kalmadık. Aynı zamanda araç parkına 15 Milyon liranın üzerine değeri olan araç kazandırdık.” diye konuştu

“Sosyal Tesislerimizi Yeniledik”

Sosyal Belediyeciliğin çok önemli olduğunu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sosyal tesislerde yapılan çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Sosyal tesislerimizde yaptığımız yeniliklerle vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmeye başladık. Misafirlerimizin ve Ünye halkının sosyal tesislere olan ilgilerinin artması bizlerin doğru bir hizmet yürüttüğümüzü göstermiş oldu. Bu çalışmalarımıza Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’ni ekledik. Yılda bir kaç kez at yarışları düzenlenen ve diğer zamanlarda atıl olarak kalan 60 dönüm üzerine kurulu tesislerimizi vatandaşlarımızın günün her saati vakit geçirebileceği yer haline getirdik. Yaptığımız yeniliklerle binicilik tesislerimiz sadece hafta sonu değil, hafta içi de başta Ünye halkı olmak üzere bölge halkının ve turistlerin uğrak yerlerinden biri oldu. Ailelerin çocuklarıyla çok ilgi göstermesi nedeniyle binicilik tesisinde profesyonel binicilik eğitimi verilmesini de sağladık. Tesislerimizi bulunduğu alana ayrıca çocuklarımıza yönelik trafik eğitim pisti ekledik. Bu alan da kısa süre sonra hayata geçecek. Asarkaya Kent Ormanı’nda yol sorunu vardı. İl genel meclis üyeliğim dönemimde sathi kaplama ile yaptığımız yol ihtiyaca cevap vermeyince Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte o yolu standartlara uygun hale getirdik. Ayrıca kent ormanı içerisinde yaptığımız yeniliklerle buraya olan ilgiyi daha da arttırdık. Kent ormanı içerisinde yapımı devam eden panoramik kafenin de inşallah Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz.”

“2,5 Yılda 70 Km Yol Yaparken Şuanda Yılda 70 Km Yol Yapacak Kapasiteye Ulaştık”

40 milyon liralık değeri ile hayata geçirdikleri konkasör şantiyesi ile birlikte yol hizmetleri anlamında da ciddi bir yol kat etmeye başladıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Hemşerilerimizin kırsaldaki yol problemini çözmek için gayret içinde olduk. Özel idare geçmişim olduğu için kırsalda yaşanan yol ve su problemlerini bilen bir kardeşiniz olarak verdiğimiz mücadeleler sonucunda daha önce kiralık bir yerde olan beton santralini yeni yeri olan OSB alanına 1 kilometrelik mesafede bulunan alana kurduk. Mikseri, pompası ve iş makinaları olmayan, kumu Kavak’tan, çakılı Kumru’dan gelen beton santralimizde yol yapmaya çalışırken yanına kurduğumuz konkasör şantiyesiyle Ünye’nin 10 yıllık malzeme ihtiyacını karşılamış bulunmaktayız. Mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan bu alanı Ünye’ye kazandırdık. Entegre tesis olarak kurduğumuz iki tesisimizde çakılımızı alıyor, konkasör şantiyesinde kırıyor ve beton santralinde işliyoruz. Böylelikle kırsal mahallelerimizi beton yolla iyileştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yine 5’i belediyemize ait 7’si kiralık 12 mikserle yol yapım çalışmasını sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyemize kazandırdığımız beton yol yapımında kullanılan iş makineleriyle tesisimizin daha verimli ve işlevli kullanılmasını sağlıyoruz. 2,5 yılda 70 km yol yaparken şuanda Ünye Belediyesi yılda 70 km yol yapacak kapasiteye ulaştı.” dedi.

Konuşmaların ardından program, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Demir, ÜNSİYAD Onursal Başkanı Fahri Ateş, ÜNSİYAD Başkanı Kemal Yankuncu, ÜNDEF Başkanı Ali Kemal Göyünç ile İstanbul’da iş ve bürokrasi dünyasında faaliyet gösteren çok sayıda kişi katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir