https://www.unyegundemhaber.com/

BELEDİYEDEN KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK

BELEDİYEDEN KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleriyle başlayan, ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sunmasını amaçlayan “Yöresel Ürünlerin Hanımeli ile Ekonomiye Kazandırılması” projesi kapsamında Ünyeli kadınlar kooperatif kurdu.

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürütülen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi’nin paydaşı olduğu “Yöresel Ürünler Hanımeli İle Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında 50’ye yakın ev hanımının teorik ve uygulamalı eğitimler sürerken, girişimci kadınlar kooperatifleşme konusunda önemli bir adım daha atarak kooperatif kurdu.

Ev hanımları, ürettikleri ürünlerin satışını Atatürk Parkı’nda bulunan Taka Restoran’ın alt katında yapacak. Fahriye Aydın başkanlığında 10 kurucu kadın üye tarafından kurulan ÜNKA (S.S. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi) faaliyetlerine ziyaretlerle başladı.

Ünyeli Kadınların Hayali Gerçekleşti

ÜNKA Başkanı Fahriye Aydın kooperatifin kurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “ÜNKA Kadın Kooperatifi’ni kurmak biz Ünyeli kadınlar için bir hayaldi. Bu kooperatifimizin amacı Ünyeli kadınlara yeni bir kazanç sağlamaktır. Aynı zamanda evlerinde kapalı alanlardan alarak yeni bir üretken yapıya ulaştırmaktır. Bugün bunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz ve gururunu yaşıyoruz. ÜNKA Kadın Kooperatifinin kurulması ile ilgili talebi 14 Şubat 2022 tarihinde resmi olarak gerçekleştirdik ve 22 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak kuruluşumuz gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde Taka Balık Restoran’ın alt kısmı Ünye Belediyesi tarafından bize tahsis edilecek ve biz de ürün satışlarımıza başlayacağız. Hanımlarımızın yapmış olduğu lezzetlerle yöresel ürünleri halkımızla buluşturacağız” dedi.

“Başkanımız Desteklerini Esirgemedi”

Ünyeli kadınların ekonomik olarak güçlenmesi amacıyla hazırlanan projede Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın büyük destek ve çabalarının olduğunu belirten Aydın, “Çıktığımız bu yolda desteklerini esirgemeyen, cömertçe davranan, Ünye’nin en gözde ve en turistik alanlarından Atatürk Parkı’ndaki Taka Balık’ın giriş katını tahsis edilmesi ve içinin en güzel şekilde donatılmasını sağlayarak imalat yapmaya hazır hale getiren Ünye Belediyesi ve çok değerli başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı’ya ÜNKA Kadın kooperatifi adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Fikri Olan Herkesi Bekliyoruz”

Ünye Halkına ve girişimci olmak isteyen kadınlara seslenen Başkan Aydın, “Kooperatifimiz kurulduktan sonra çeşitli ziyaretler yaptık. Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi’ni ziyaret ettik. Yapacağımız çalışmaları anlattık ve hepsinden destek gördük. Ziyaretlerimiz bundan sonrada devam edecek. 10 kadın ile kurduğumuz kooperatifimizde 50’ye yakım girişimci olmak isteyen kadın arkadaşımız eğitim görüyor. Kapılarımız Ünye’deki tüm kadınlara açık. Fikri olan, girişimci olmak isteyen kadınlarımız bizimle irtibata geçebilir. Tüm halkımızın fikirlerini, desteklerini ve katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir