https://www.unyegundemhaber.com/

BİLİM FUARI AÇILIŞI YAPILDI

BİLİM FUARI AÇILIŞI YAPILDI

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yıl içerisinde yürütülen projelerin sergilendiği Tübitak 4006 Bilim Fuarı 30-31 Mart 2022 tarihlerinde Okulun Uygulama Otelinde yoğun katılım ile gerçekleşti.Açılışı Ünye İlçe Kaymakamı Ayhan IŞIK ve protokol üyeleri tarafından yapılan bilim fuarını, 2 gün içerisinde Ordu ilindeki tüm İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Ünye’deki Okul yöneticileri ve öğretmenler, öğrenci grupları, veliler ve ilçe halkı ziyaret etti.Ünye’de proje okulu olarak turizm alanında mesleki eğitim veren Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çeşitli alanlarda yürütülen projeler, 30-31 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Tübitak 4006 Bilim Fuarında kurulan stantlarda ziyaretçilere tanıtıldı.

Matematik, Bilişim, Edebiyat, Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Turizm gibi alanlarda 2022 yılı içerisinde Okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen 20 projenin sergilendiği fuarda öğrenciler yürüttükleri projelerin sunumlarını yaptılar.Fuarın açılışını 30 Mart 2022 tarihinde Ünye Kaymakamı Sayın Ayhan IŞIK, Ünye Belediye Başkanı Sayın Hüseyin TAVLI, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ ve diğer protokol üyeleri gerçekleştirdi. Fuarın ilk gününde ilçedeki eğitim kurumlarının yöneticileri ve öğretmenleri ile Okulun öğrencileri stantlara ilgi gösterdi. Fuarın ikinci gününde ise Ordu’nun 19 ilçesinin Milli Eğitim Müdürleri Okulu ziyaret ederek fuar alanında sergilenen projeleri inceledi. Ayrıca ilçedeki okullardan öğrenciler, öğretmenler, veliler ve ilçe halkı Bilim Fuarına yoğun ilgi gösterdi.

Okul Müdürü Hasan AYDIN, “Okulumuz proje/protokol okulu olarak bir taraftan turizm sektörüne nitelikli ara eleman ve yönetici adayı yetiştirirken, öğrencilerimizin çok yönlü gelişimini ön planda tutarak bir çok alanda projeler üretmekte ve yürütmektedir. Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ulusal ve uluslararası mesleki yarışmalar, Erasmus, eTwinning, Teknofest, Türk Patent Enstitüsü gibi alan ve kurumlarda etkinlik ve projelerde öncü olmayı hedefledik. Bir çoğunda da başarıya ulaştık. Bu çalışmalarla öğrencilerimize mesleki, kişisel ve akademik beceriler kazandırarak katkı sunduk.

Öğrencilerimize bilimsel araştırma becerisi kazandırmayı amaçlayan projelerimizi bir araya getirdiğimiz Tübitak 4006 Bilim Fuarı ise Okulumuzda bu yıl ilk kez düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi yoğun çalışmalarının ürünü olan 20 projeyi katılımcılara sergilemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.Öğrencilerine okul döneminde 1200 TL’ye kadar burs, staj yaparken 2500 TL’ye kadar maaş fırsatı sunan, İngilizce, Rusça ve Almanca dillerinde yoğun yabancı dil ağırlıklı eğitim yapan, mezunlarına iş garantisi imkanı sağlayan ve yürüttüğü projelerle uluslararası tanınırlığı yakalamış bir meslek lisesi olan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’de turizm alanında proje okulu olarak belirlenmiş 50 okuldan birisidir.

Öğrencilerini LGS sınavı ile kabul eden okulda öğrenim gören öğrenciler 10. ve 11. sınıf düzeyinde 2 kez beceri eğitimine (staja) katılarak ilçemizdeki turizm işletmelerinde ve Antalya ilinde bulunan protokol ortağı otel grubu bünyesinde çalışma imkanına sahiptirler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir