https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR KARLA MUCADELEDE 7/24 GÖREVE HAZIR

BÜYÜKŞEHİR KARLA MUCADELEDE 7/24 GÖREVE HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışının gelmesiyle birlikte, kent genelinde yolların açık kalması için mücadelesini sürdürüyor. Kapalı kırsal mahalle yollarını tek tek ulaşıma açan ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tuzlama çalışmalarına da ağırlık veriyor.

Ordu’da önceki gece başlayan kar yağışı ilçelerde etkisini sürdürüyor. Meteorolojik uyarılar doğrultusunda merkez ve ilçelerde 7/24 nöbet tutan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yollara anında müdahale ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, can ve sürüş güvenliğini sağlamak için buzlanmalara karşı tuzlama ve temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Toplam 479 araç ve 550 personel, yüksek rakımlı kırsal mahalleler, ilçeler merkez noktalar ile ana arterler, bulvar ve caddelerde buzlanmaya karşı etkin tuzlama ve kar temizliği çalışması gerçekleştiriyor.

KAR BİR METREYE YAKLAŞTI

Ortalama kar kalınlığının 50 santimi geçtiği ilde, en yüksek kar kalınlığı da bir metreye yaklaştı. Dün akşam yağan karla birlikte kapanan, 396 mahalle yolu ulaşıma açıldı. 27 bin 318 kilometrelik güzergahıyla, Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağına sahip olan kentte, bugüne kadar 8 bin 864 kilometre yol ulaşıma açıldı. Çağrı merkezine ulaşan 101 hasta ve 43 cenaze bilgisi için ise yollara acil müdahalede bulunuldu.

GENEL SEKRETER ALP EKİPLERİ ZİYARET ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Büyükşehir Belediyesi’nin Kabadüz ilçesindeki kar çalışmalarını yerinde inceledi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Yokuşdibi Mahallesi’nde bulunan yerleşkesini de ziyaret eden Genel Sekreter Alp, sahada çalışan ekiplere helva ikramında bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

KAPANAN YOLLARA HIZLI MÜDAHALE

Burada bir açıklama yapan Genel Sekreter Coşkun Alp, “Önceki akşam itibariyle yağan kar yağışı devam ediyor. İş makinelerimizle hiç hız kesmeden 19 ilçemizde çalışmalarını sürdürüyoruz. Kar yağışıyla birlikte buzlanmaya karşı da ekiplerimiz 7/24 sahadalar. Kar yağışı devam ederken, 479 iş makinesi ve 550 personelle birlikte ekiplerimiz gece gündüz demeden görevlerinin başındalar. Vatandaşlarımızdan, buzlanma riskine karşı, tedbirli olmalarını, zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını istiyoruz” dedi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi

KAYA’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonrasında, ilçe genelinde ulaşımla ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirten Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise “Yaklaşık 20 iş makinesiyle ilçemizin tamamında karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden bu kışı tamamlayacağız. Genel sekreterimizle birlikte sahadayız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi
Ordu Büyükşehir Belediyesi

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir