https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR SİVRİSİNEKSİZ VE HAŞERESİZ BİR YAZ İÇİN ÇALIŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR SİVRİSİNEKSİZ VE HAŞERESİZ BİR YAZ İÇİN ÇALIŞIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sivrisineksiz ve haşeresiz bir yaz mevsimi geçirmesi için vektörle mücadele çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede 48 personel ve 29 araçla kış mevsimi boyunca gerçekleştirdiği vektörle mücadelesinin ardından yaz sezonu için de hazırlıklara başladı.

Sivrisinek başta olmak üzere kara sinek ve haşeresiz bir mevsim için çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri; açık alan su birikintisi, durgun akan dereler, bataklık alan, asansör boşluğu, bina altı suları, inşaat sahası, rögar, mazgal, fosseptikler, bahçelerde bulunan depo, kova, küvet, saksı, varil, tekne, bidon, lastik içi gibi alanlarda vektörle mücadele çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yerleşim alanlarının hızlı büyümesi ile çevre düzenlemesine ihtiyaç duyulan alanlarda ise iş makinaları ile çalışmalar yapılarak su birikintilerinin oluştuğu noktalar kapatılıyor.

SİVRİSİNEKLERİN ÜREME NOKTALARINDA SORUN ÇÖZÜLÜYOR

Tüm dünyada yaşam kalitesini düşüren sivrisinekle mücadelede ise insan ve çevre dostu çözümler tercih ediliyor. Bu kapsamda önceliği sivrisineklerin üreme alanlarını yok etmek için veren ekipler sivrisinekler uçkun hale gelmeden çalışma yaparak sorunu baştan çözüyor.

VEKTÖRLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Vatandaşların yaz aylarında mağduriyet yaşamaması için ekiplerin çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, vektörle mücadelenin 19 ilçede aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Bugün de 4 Aileyi Ziyaret Etti 

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir