https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI 19 İLÇEDE DENETİMDE

ORDU’DA HURDA ARAÇLAR KALDIRILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan yol kenarlarına, kaldırımlara ve boş arazilere terk edilen hurda araçlar zabıta ekipleri tarafından toplatılıyor. Araçlarını bulundukları yerden kaldırmayanlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası kesiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kullanım ömrünü tamamlayan, çürümeye terk edilen, hurdaya çıkan araçları oluşturduğu çirkin görüntü ve çevreye verdiği zararlardan dolayı toplamaya başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Fatsa Bölge Zabıta Amirliği tarafından Fatsa Büyük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan ve çevre kirliliğine neden olan hurda araçlarla ilgili çalışma gerçekleştirdi. Daha önce tebligat ile hurda araçların kaldırılması yönünde yapılan uyarı sonrası çalışma başlatan ekipler, çirkin görüntü ve çevre kirliliğine neden olan araçları kamuya ait alanlardan kaldırdı.

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

Yapılan denetimlerin 19 ilçede devam ettiğini belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, kullanım ömrünü tamamlayan, çürümeye terk edilen, hurdaya çıkan araçları oluşturduğu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için Fatsa ilçesinde yapılan çalışmaların diğer ilçelerde de yapılacağını belirtti.

Daire Başkanı Cevdet Çağlar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı olarak ilçelerimizde kamuya ait alanlarda çürümeye bırakılan, içinde her türlü haşere, fare gibi zararlının barındığı hurda araçlarla ilgili çalışma başlattık. Bu kapsamda Zabıta Daire Başkanlığı Fatsa Bölge Zabıta Amirliği tarafından Fatsa Büyük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan ve çevre kirliliğine neden olan hurda araçlarla ilgili çalışma gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde sahipleri tarafından kamuya ait alanlara bırakılan hurda araçlar yapılan tebligat ve daha sonra yapılan uyarılar neticesinde bulundukları alanlardan alınarak çevre kirliliğinin önüne geçilmiş oldu. Yapılan denetimlerde 3 adet hurda araç, 3 adet hurda araç kasası ve 1 adet yat tipi tekne sahipleri tarafından kamuya ait alanlardan aldırılmıştır. Bunun haricinde yapılan ikaz ve tebligatlara cevap vermeyen hurda araç sahiplerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca para cezası uygulanmıştır. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak denetimlerimiz diğer ilçelerimizde de devam edecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi
Ordu Büyükşehir Belediyesi
Ordu Büyükşehir Belediyesi
Ordu Büyükşehir Belediyesi
Ordu Büyükşehir Belediyesi

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir