https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİRDEN BİR İLK

BÜYÜKŞEHİRDEN BİR İLK

YAĞMUR SUYU HASAT SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kuraklık tehlikesine karşı hazırlamış olduğu “Yağmur Suyu Hasat Projesi” ilk olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTUR bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Kafe’de hayata geçiriliyor.

YAĞMUR SUYU BOŞA AKMAYACAK

Kuraklıkla mücadele kapsamında ilçelerde gölet inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezlerinde de su kullanımı konusunda projeler yürütüy

Ordu Büyükşehir Belediyesi

or.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda başlatılan “Yağmur Suyu Hasat Sistemi” Ordu’da hayata geçiyor. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylanan ve yeni yapılacak olan yapıların imar planına eklenen proje, çatılarda toplanan yağmur suyunun basit filtreleme ile yer altı ve bodrum katlarında yapılacak depolarda toplanıp ihtiyaç doğrultusunda kullanılmasını sağlayacak.

İLK ÖRNEK BÜYÜKŞEHİRDEN

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projenin ilk örneği Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORTUR A.Ş. bünyesinde hizmet veren Doğa Kafe’de uygulanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Ordu’da ilk olarak Doğa Kafe’de hayata geçirilen sistem ile çatılarda toplanan yağmur suları filtre edilerek depolandıktan sonra tuvalet ve bahçe sulamasında kullanılacak. Örnek uygulama olarak yapılacak olan proje kapsamında kafenin 300 metrekarelik çatısından toplanan yağmur suları, yer altında konumlandırılan 25 metreküplük yağmur toplama tankında filtrelenerek depolanacak.

YAĞMUR SUYU EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK

Depolanan sular kafeye ait 250 metrekarelik yeşil alanın sulanmasında ve Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesine ait açık alanda bulunan tuvaletin rezervuarlarını beslemede kullanılarak gereksiz su tüketiminin önlenmesi sağlanacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir