https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİRDEN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ İÇİN BÜYÜK ADIM

BÜYÜKŞEHİRDEN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ İÇİN BÜYÜK ADIM

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ile Kadın Adayları Destekleme Derneğinin (KA.DER) başlattığı “Belediyelerde Eşitliği İzlemek” adlı projede paydaş kurum oluyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ve Türkiye’deki diğer belediyelerinde paydaşı olduğu “Belediyelerde Eşitliği İzlemek” projesi hayata geçiriliyor. İlk adımları 2020 yılında atılan projenin amacı kadınların yereldeki karar alma mekanizmalarına katılımlarını güçlendirmek ve belediyelerde eşitliğin kurumsallaşmasına katkı sağlamak olacak.

Proje için bir yıl süreyle devam edecek çalışmalarda Ordu Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 5’in Yerelleştirilmesi Taahhüdü’nü imzalayarak, kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi hedefinin yerelleştirilmesini hedefliyor. İmzalanan taahhütnam

Ordu Büyükşehir Belediyesi

e ile birlikte güçlü bir irade ortaya koyan belediyelerin kadın-erkek eşitliği konusunda kapasitesi güçlendirilecek.

Çalışmalar kapsamında proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesinde bir toplantı gerçekleştirildi. Birçok daire başkanlığından ilgili uzman personellerin katılımıyla yapılan toplantıda daha şeffaf ve katılımcı belediyeler oluşturmak için kadın dostu kent konusundaki yaklaşımlar ve projeler görüşüldü.

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir