https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİTAP KURTLARINA YENİ KÜTÜPHANE

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİTAP KURTLARINA YENİ KÜTÜPHANE

ÇOCUK, GENÇ VE YETİŞKİNLER İÇİN ÇOK YÖNLÜ BİR YAŞAM ALANI OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu ilçesinde bulunan Ulu Cami’nin zemin katında hayata geçirdiği kütüphane projesindeki çalışmalar sona erdi. Kitapların raflardaki yerini almaya başladığı ve açılış için artık gün sayan kütüphane, çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı çok yönlü bir yaşam alanı olacak.

BÜYÜKŞEHİR KİTAP SEVGİSİNİ AŞILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kitap sevgisini aşılamak amacıyla geçtiğimiz günlerde düzenlendiği Ordu Kitap Fuarı ile büyük takdir topladı. 10 gün boyunca dolu dolu geçen fuarda 183 imza etkinliği ve 37 söyleşi gerçekleştirilirken fuarı ise 310 bin kişi ziyaret etti.

Bu çalışmaların yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, “Kütüphaneler bilgi hazinesidir. Bu hazineleri daha da zenginleştireceğiz” sözlerinden hareketle çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, şehirde okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve çocukların erken yaşlarda kültür ve sanat eğitimine yönlendirilmeleri amacıyla kütüphane projelerini de bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

HER KESİME HİTAP EDECEK

Bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Ulu Cami’nin zemin katını modern bir kütüphaneye dönüştürdü. Yapılan çalışmalarla 430 metrekare kapalı alan içerisinde grup çalışma alanı, tekli çalışma alanı, ofis, arşiv, danışma, kitaplıklar ve WC bulunan modern bir kütüphane inşa edildi. Her kesime hitap edecek şekilde planlanan kütüphane de sosyal aktivite alanı olarak kafe, teras, masa tenisi alanı ve geniş bir bahçe de bulunuyor.

20 BİN KİTAP KAPASİTELİ KÜTÜPHANE AÇILIŞI BEKLİYOR

20 bin kitap kapasitesine sahip olan ve kitapların raflardaki yerini almaya başladığı kütüphanenin, çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı çok yönlü bir yaşam alanına dönüşmesi için gün artık sayılıyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir