https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜNYE’YE 150 MİLYON LİRALIK YATIRIM

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜNYE’YE 150 MİLYON LİRALIK YATIRIM

BAŞKAN GÜLER’İN TURİZM HAMLELERİ MEYVELERİNİ VERİYOR. ULAŞIM VE SU SORUNU ÇÖZÜLEN ASARKAYA KENT ORMANI ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “3 ay değil 12 ay Ordu” sloganı doğrultusunda attığı turizm hamleleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Ünye Asarkaya Kent Ormanı Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalarla bir çekim ve cazibe merkezi haline geldi.

Ünye ilçesine 4 km mesafede bulunan ve dokusunda barındırdığı birçok yaban hayvanı ve bitki çeşidiyle dikkat çeken Asarkaya Kent Ormanı’na ulaşım sağlayan yolu genişleterek sıcak asfalt konforuna kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, elektrik hatlarını yenilediği Kent ormanına içme suyu hatları da bağladı.

Yapılan çalışmalarla eğlenmek, dinlenmek ve piknik yapmak isteyenlerin tercih ettiği mekanlardan biri olan Ünye Asarkaya Kent Ormanı, turizmin yeni adresi oldu.

Turizm alt yapısı oluşturulan Asarkaya Kent Ormanı’na ilçe belediyesi tarafından kafeterya yapıldı. Tesisin açılış programına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye’ye 150 milyon TL yatırım yaptık” dedi.

“ÜNYE DÜNYANIN EN GÜZEL YERLEŞİM YERLERİNDEN BİRİ OLSUN İSTİYORUZ”

Açılış programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye’yi sadece Karadeniz’in değil dünyanın en yerleşim yerlerinden biri haline getirmek istediklerini söyledi.

Başkan Güler konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Asarkaya Kent Ormanı zaten çok güzel bir yerdi. Buraya güzel bir eseri kazandırmak üzere çalışmaya karar verdik ve Bakanlığımız döneminde burası kent ormanı oldu. Şimdi de cumhurbaşkanımız talimatlarıyla buraya gelmek nasip oldu ve geldik peş peşe de çalışmalarımızı yapmaya başladık. Burada 10 metre genişliğe ulaşacak şekilde 4 km’lik yolu hem yaptık hem de asfaltladık. Bu yetmedi suyunu getirdik ve Türkiye’de ilk defa bir at yolu yaptık. Buraya insanlar binicilerle birlikte gelecekler. Milli sporumuz olan atın burayla buluşmasını sağlamış olacağız. Bunlar bir bütünün ufak parçaları. Ünye sadece Karadeniz’in değil dünyanın da en güzel yerleşim yerlerinden biri olsun istiyoruz.”

“ÜNYE HARİKULEDE BİR HALE GELDİ”

Ünye’de birçok alandaki soruna neşter vurulduğunu belirten Başkan Güler, “Bakanlığımız döneminde doğalgazı getirdik içme suyunu yaptık. Ünye harikulade bir hale geldi. Belediye başkanı olup göreve geldiğimde baktım ki burası 40 yıldır çöple iç içe yaşıyordu. Bu çirkin görüntüyü anında kapatalım dedik ve 40 yıllık sorunu çözdük. Ünye limanı 30 senedir tek geminin yanaştığı 150 metrelik rıhtıma sahip bir yerdi. Diğer gemiler açıkta sıra bekliyordu. Rıhtımı 230 metreye çıkardık. Şimdi 3 gemi birden yaklaşıyor. Bu Ünye’ye ekonomik bir zenginlik kazandıracak” dedi.

“ÜNYE’YE 150 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Ünye’ye Büyükşehir Belediyesi olarak 150 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Güler, “Ünye’de çimento fabrikası meselesi var. Geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanımızla görüştüm. Burada borlu çimento üretmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığım zamanında bentonit madeni çıkarmıştık. Bentonit buranın çok büyük zenginliği. Bunun şimdi endüstriyel olarak kullanılmasını sağlıyoruz ki bu da geçim demek aynı zamanda iş demek. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye’ye 150 milyon TL yatırım yaptık. Bu çok önemli bir rakam Ünye’ye feda olsun. Çalışmaları daha da artırarak hizmetinize sunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TAVLI’DAN TEŞEKKÜR

Ünye’ye kazandırdığı hizmetler için Başkan Güler’e teşekkür eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehre üzerinden baktığımız Asarkaya Kent Ormanımıza Panaroma Kafe yakışır dedik ancak yolu yoktu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız talimatlarını vererek standartların üzerinde Asarkaya Kent Ormanına ulaşılan bu yolun yapılması noktasında ciddi destek verdiler. Bizler de o desteği boş çıkarmamak için Ünye’ye gelen misafirlerin hizmetine sunmak için bu hale getirdik. Kendilerine teşekkür ederiz. İlimize ve ilçemize hayırlı olsun.”

Açılış programı ardından Başkan Güler, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiği ilçe programını “Ünye Ot ve Doğal Lezzetler Festivali” kapsamında düzenlenen Türkücü Turgay Başyayla konseri ile sonlandırdı. İlçe ziyaretinde Başkan Güler halktan da büyük ilgi gördü.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜTSO’DAN BAŞARILI SPORCULARA TEBRİK

Fatsa’da gerçekleştirilen Okul Sporları Özel Sporcular Atletizm İl Birinciliği yarışlarında dereceye giren sporculara Ünye Ticaret …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir