https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR’İN SERALARI ÖĞRENCİLERİN ZİYARETİNE AÇILDI

BÜYÜKŞEHİR’İN SERALARI ÖĞRENCİLERİN ZİYARETİNE AÇILDI

Ordu’da 11 okul bahçesine kurduğu seralarla öğrencilerin tarımla iç içe olmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesindeki seraları da öğrencilerin ziyaretine açtı. Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren dört okulda eğitim-öğretim gören ilk ve ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi’nin örnek seralarını gezdi.

Ulaşım, altyapı, turizm, spor, üstyapı ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle de dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi, ‘Örtü Altı Sebzeciliğinin Gelişmesi, Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi, kışlık ve yazlık sebze fidesi ve meyve fidanı dağıtımı gibi üreticilere gelir getirici projelerin ardından, çocukların ve gençlerin üretime olan ilgisini artırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

“Öğrenciler Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında, Altınordu, Fatsa, Gülyalı ve Ünye ilçelerinde anaokulu, ilkokul ve lise düzeyindeki toplam 11 okul bahçesine 50 m2 üretim alanına sahip seralar kuran Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde yer alan seraları da öğrencilerin ziyaretine açtı.

Şehit Cüneyt Akkuş Ortaokulu, Başöğretmen İlkokulu, 75. Yıl ilkokulu ve Haki Yener İlkokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Turnasuyu mahallesinde bulunan, tropik meyveler ve kışlık sebzelerle ilgili deneme çalışmaları yapılan 2 adet 500 metrekare tam iklimlendirmeli serayı ziyaret etti.

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ve görevli ziraat mühendisleri tarafından karşılanan öğrencilere yapılan çalışmalar ve tarımın önemiyle ilgili bilgiler verildi.

ÇOCUKLARIN TARIMLA İÇ İÇE OLMASI HEDEFLENİYOR

Gerçekleşen ziyaretle ilgili açıklama yapan Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “ Örnek seramızın 500 m2’lik kısmında sebzeyle ilgili, diğer 500 m2’lik kısmında ise tropikal meyvelerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugün yeni bir projeyi başlattık. Buradaki çalışmaları bölgemizdeki öğrencilerimize anlatarak, toprakla iç içe olmalarını sağlamak istedik. Çocuklarımıza tek tek buradaki sebze ve meyveleri, tarımın önemini anlattık. Geleceğimiz olan çocukların geleceğimiz olan tarıma ilgisini artırmak istiyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER: “ÇOK GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK”

Büyükşehir Belediyesi’nin seralarını ziyaret eden öğrenciler ise “Burada sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini görme imkanımız oldu. İlk defa gördüğümüz sebzeler var. Çok mutlu olduk. Çok güzel bir gün geçirdik” ifadelerini kullandılar.

Serayı ziyaret eden öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlileri tarafından, okullarındaki ve evlerinin yanındaki uygun alanlara dikmeleri için serada yetiştirilen kışlık sebze fideleri ve hediyeler verildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Demokrasi Şöleni Gerçekleşti

Demokrasi Şöleni Gerçekleşti 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri, ilimizde demokratik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir