https://www.unyegundemhaber.com/

CAMİLER VE EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Ünye’de her yıl ülke genelinde kutlanan 1-7 Ekim tarihleri nedeniyle Camiler ve Emekli Din Görevlileri programı düzenlendi.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı ile birlikte düzenlenen kahvaltı programı Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programda konuşan Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, “ 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri ile Mevlidi-i Nebi Haftası sebebiyle ülkemizin çeşitli yerlerinde camilerimize hizmet etmiş, ömrünü bu güzel hizmet ile geçirmiş değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün sizi anma günü ve vefa günüdür. Bizde bu vesile ile “bütün hocalarımızı arayarak davet ettik” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası sizlerin bu çalışmalarının bilinmesi farklı kesimlere ulaştırılması açısından fırsat teşkil etmektedir. Maalesef toplumun belli bir kesimi Diyanet İşleri Başkanlığımızın özellikle görev alanının sadece cami ile sınırlı olduğunu zannediyorlar. Oysa diyanet camiamız insani yardım çalışmalarında önemli hizmetlere vesile oluyorlar. Gerek 15 Temmuz darbe girişiminin savuşturulmasında, gerek FETO ihanet çetelerinin toplum bünyesinde açtığı yaraların sarılmasında din görevlilerimiz hep en ön safta yer almıştır” diye konuştu.

nye Kaymakamı Ayhan Işık, “Aslında bu bir kahvaltı programının yanı sıra bir vefa programıdır. Bu programımızı düzenleyen ilçe belediyemize ve müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Görevleri başında olan hizmet eden herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Program duaların okunması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir