https://www.unyegundemhaber.com/

“ÇANAKKALE ZAFERİ, BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Yakın tarihimizin şanlı ve destansı savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik aşkının tüm dünyaya ilan edildiği büyük bir kahramanlık destanıdır.” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çanakkale Geçilmez! Sözünü tarihe binlerce isimsiz şehidimizin kanıyla yazdığımız, eşsiz kahramanlığın tüm dünyaya ilanı olan Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

-“Bu kahramanlık destanının altında vatan aşkı ve milletine bağlılık şuuru yatmaktadır”-

Çanakkale’de, yokluk ve imkansızlığa rağmen büyük bir destan yazıldığını belirten Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“106 yıl önce, “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımızı ortaya koymuştur. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu kahramanlık destanının altında vatan aşkı, milletine bağlılık ve büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır. Yakın tarihimizin şanlı ve destansı savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik aşkının tüm dünyaya ilan edildiği büyük bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, yokluğa ve imkansızlığa rağmen eşine az rastlanır gerçek bir destandır. Türk Milleti, dün nasıl ki Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu gün de aynı şekilde her türlü tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferimizin 106’nci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı tertemiz kanlarıyla bizlere emanet eden, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve saygıyla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hane Ziyaretleri Aralıksız Sürüyor

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir