https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA SEMA VE MEVLEVİ GÖSTERİLERİ MEST ETTİ

MEVLEVİ AYİNİ VE SEMA GÖSTERİSİ MEST ETTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 748. yılı dolayısıyla “Şeb-i Arus Mevlevî Âyini” programı düzenledi. Mevlana’nın hayatının anlatıldığı ve sema gösterilerinin yapıldığı program izleyenleri mest etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kültür sanat aralık ayı etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken çok özel bir program Ordulularla buluştu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 748. yılı dolayısıyla İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun hazırladığı “Şeb-i Arus Mevlevî Âyini” programı gerçekleştirildi.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEVLANA VE MEVLEVİLİK ANLATILDI, SEMA GÖSTERİSİ YAPILDI

“Şeb-i Arus Mevlevî Âyini” Postnişin Ömer Tuğrul İnançer’in Hz. Mevlâna ve Mevlevilik üzerine yaptığı giriş konuşması ile başladı. Programda daha sonra Mevlevî Âyini gerçekleştirildi. Düzenlenen sema gösterisi ise salonda bulunan izleyicileri mest etti. Program sema gösterisinin ardından Kuran-ı Kerim okunması ile sona erdi.

BAŞKAN GÜLER: “VATANDAŞLARIMIZIN ETKİNLİKLERE GÖSTERDİĞİ İLGİYE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Şeb-i Arus Mevlevî Âyini” programına katılan ve etkinliği vatandaşların arasında takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada programı ve düzenlenen kültür sanat etkinliklerini değerlendirdi.

‘Ordu’yu kültür ve sanatta daha iyi bir geleceğe hazırlıyoruz’ diyen Başkan Güler, “Ordu’muzun kültür ve sanata yatkınlığı var. Dolayısıyla sanatsever halkımıza yeni çalışmalarla daha güzel günler hazırlıyoruz. Bugün de Şeb-i Aruz dolayısıyla Mevlana Celaleddin Rum-i Hazretlerini anma töreni ve Mevlevi-i Ayini gerçekleştirdik. Etkinliğin vatandaşlarımız tarafından ilgiyle takip edildiğini gördük. Bu ilgiye layık olmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki günlerde de kültür ve sanatın tüm alanlarında faaliyet göstererek Ordu’muzun sadece teknik olarak değil kültür ve sanattaki birikimini de canlı tutmak istiyoruz” dedi.

GÖSTERİ VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Şeb-i Arus Mevlevî Âyini” programına katılan vatandaşlar etkinlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Etkinlikle huzur bulduklarını ve çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, etkinlik dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir