https://www.unyegundemhaber.com/

ÇOBAN ALDATAN KUŞU DOĞAYA SALINDI

Ünye’nin Kaledere Mahallesi Kasaplar Çarşısında duyarlı esnaf tarafından bulunan Çoban Aldatan Kuşu rehabilite sürecinin ardından yeniden doğaya salındı.

Asıl Yaşam alanı Afrika Kıtası olan Kış Mevsimini Afrika’da Yaz Mevsimini de ülkemizde geçiren göçmen bir kuş türü olan Çoban Aldatan Kuşu (Caprimulgus europaeus) yaklaşık 1 hafta önce Kaledere Mahallesi’nde bir işyerinin camına çarparak yaralanmıştı. Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Şefi Saygın Yıldırım’ın veterinere götürerek müdahale edilen kuş 1 hafta aranın ardından yeniden doğaya salındı.

DKMP Bölge Şefi Saygın Yıldırım kuşu Sahilköy Mahallesi’nde kuşu doğaya saldı. Bir haftadır koruma altında olan kuş tedavi-bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlayarak doğal ortama kavuştu.

Açık arazileri tercih eden, geceleri havada asılı kalıp avını yakalayan, Ayı, Tilki, Kurt gibi birçok hayvanın sesini taklit edebilen tam bir kamuflaj ustası olan Çoban Aldatan Kuşu’nun aynı zamanda ilginç bir hikayesi var.

İşte Çoban Aldatan Kuşun’un İlginç Hikayesi

“Çobanaldatan kuşu kurtla anlaşmıştır. Yavrularını yememesi karşılığında çobanı sürüden uzaklaştıracaktır. Yaralı bir kuşmuş gibi davranarak çobanı sürüden uzaklaştırır. Çoban sürüden yeterli derecede uzaklaştığında yavrularının yanına döner. Tabi ki kurt da sürüye dalar. Çoban sürüsünün başına döndüğünde gördüğü manzara karşısında şok olur. Küçücük bir kuşun peşinden giderek sürünün perişan olmasına yol açmıştır. Köyde bunu kimseye anlatamayacağı için intihar eder.

Kurt sürüden geriye ne sağlam kalmışsa hepsini öldürür. Çoban aldatan kuşu ise yuvasında, yavrularının yanında, kurtun yavrularını yememesi için yeni çobanlar bekler. Oysa kurt asla çobanaldatan kuşunun yavrularının peşinde değildir. O, çobanı atlatacak birilerine ihtiyaç duyar. Çobanın zaaflarını bilir. Acıma duygusunu kullanır. Egosuna yenileceğini, küçücük bir kuşu yakalayamamanın ezikliğiyle peşinden gitme arzusunu kullanır. Egosunun peşinden gideceğini bilir. Bunları kurt yapamaz. Bunu yapacak olan çok küçük, sevimli, yaralı görünümlü bir kuştur.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir