https://www.unyegundemhaber.com/

CORANA’DA AŞI GERÇEK, GERİSİ YALAN !

Tüm dünyada covid -19 pandemisinde ölüm sayısı üç buçuk milyon’a yaklaşmıştır. Ülkemizde de 45 bine yaklaşmıştır malesef. Nefes almak için tüm dünyada tam kapanmalar gerekli olmuştur, aşılama da aynı güçle yapıldığı takdirde kurtuluş yakındır. Ülkemizde de Tam kapanmanın ortaya çıkardığı iyimserlik hali, aşılama ile mükemmel hale gelecektir. Aşı olduğu takdirde Tüm Ülke 3 ayda aşılanır. Ordu’dan örnek vereyim : Ordu’da aşılanması gereken hedef nüfus 550 000, toplam nüfus 770 000, şu ana kadar % 18’i aşıladık, Bunu İngiltere % 28 yaptı günlük ölümlü vakayı 17’ye kadar düşürdü. İsrail % 56 yaptı bu oranı ölümü sıfırladı.

Ülke örnekleri konuyu daha da iyi anlatmaktadır : 

İsrail,toplumunu toplam aşı dozunda  % 122’sini aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 56’sını aşılamayı başardı. Günlük ölüm sayısı sıfır vaka oldu.

Amerika Birleşik Devletleri,toplumunu toplam aşı dozunda  % 79’unu aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 36’sını aşılamayı başardı.Günlük ölüm sayısı 53 vaka oldu.

Birleşik Krallık-İngiltere,toplumunu toplam aşı dozunda  % 79’unu aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 28’ini aşılamayı başardı.Günlük ölüm sayısı 17 vaka oldu.

İspanya, Fransa ve İtalya toplumlarını toplam aşı dozunda  % 40’ını aşılamayı başardılar.Tamamlanan İkinci dozda ise % 13’ünü aşılamayı başardılar. Günlük ölüm sayıları : İspanya’da 73,Fransa’da 131, İtalya’da 182’dir.

Türkiye,toplumunu toplam aşı dozunda  % 30’unu aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 14’ünü aşılamayı başardı. Günlük ölüm sayısı maalesef 242 vaka oldu.

Almanya,toplumunu toplam aşı dozunda  % 42’sini aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 11’ini aşılamayı başardı.Günlük ölüm sayısı 122 vaka oldu.

Brezilya ve Çin toplumlarını toplam aşı dozunda  % 22’sini aşılamayı başardılar.Tamamlanan İkinci dozda ise % 9’unu aşılamayı başardılar. Günlük ölüm sayıları : Brezilya’da 2340 iken, Çin’den ölüm bildirilmemiştir.

Rusya,toplumunu toplam aşı dozunda % 15’ini aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 6’sını aşılamayı başardı.Günlük ölüm sayısı 393 vaka oldu.

Hindistan,toplumunu toplam aşı dozunda % 12’sini aşılamayı başardı.Tamamlanan İkinci dozda ise % 3’ünü aşılamayı başardı.Günlük ölüm sayısı 2691 vaka oldu. Hindistandaki artışa özellikle dikkat çekmek istiyorum. Hindistandaki bu artışa tüm dünya devletleri müdahale etmelidir aksi takdirde 6 ay sonra dünya yeni bir pandemi  başlangıcıyla karşılaşabilir. O nedenle Hindistana dikkat diyorum. Değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çok yerinde çıkışı sonucu, Dünyadaki sağlık ve ekonomide diğer ülkelere göre daha iyi durumda olan ülkeler, güçlerini birleştirmeye ve pandemi mücadelesinde tüm güçlerini birleştirerek, insanlığın ortak düşmanı olan bu salgını alt etmenin yollarını aramaya başladılar. Eminim kararlı ve samimi oldukları takdirde sonuç alınacaktır.

Bu da gösteriyor ki insanlık güçlü bir Türkiye’ye her zaman muhtaçtır ve tarih bizi özlemiştir.  

Tekrar ülkemize dönersek, örneklere baktığımızda yolun çoğunu geçtiğimiz görülmektedir. Aşı bollaşıp, tüm ülke 2 ayda aşılandığı takdirde yazın daha da normalleşeceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü anlatılan örneklerden de anlaşılacağı üzere pandeminin en iyi değerlendirme ölçütü, o ülkede görülen günlük ölüm sayılarıdır ve bu durum aşı uygulaması çoğaldıkça iyi yönde bir gidiş göstermektedir. Kim ne derse desin Ülkemiz, tüm dünyanın da gıpta ile baktığı sağlık ordusu ve kahraman hekimleri sayesinde, ülkenin imkanları ölçüsünde, sıralamadan da anlaşılacağı üzere pandemi ve sindemi tehlikesini son derece başarıyla kontrol altına almış, elde olmayan, tüm dünyanın da maruz kaldığı eksikliklerde dahi, vatandaşını panikletmeden, çözüm üretmiştir. Artık tek bir slogana kilitlenmiştir ve bu da çok doğrudur.

KAYNAK

Uzm. Dr. Ali COŞKUN       Ordu Tabip Odası Başkanı

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

Hane Ziyaretleri Aralıksız Sürüyor

Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, hasta ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir