https://www.unyegundemhaber.com/

ÇOŞKUN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TAMAMINA ZAM YAPILMALI

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, uzun yıllar sonra hekim maaşlarında iyileştirmeye gidilmesini memnuniyetle karşılarken diğer sağlık personellerine de zam yapılması gerektiğini belirtti.

Ordu Tabip Odası Başkanı Coşkun “Sürecin başından beri ele alırsak yaklaşık 2-3 ay önce hekim dışı personele döner sermayeden yüzde 20 zam yapılmıştı ama hekimlere yapılmamıştı. Pandemide (salgın) hem hekimler hem sağlık personeli omuz omuza çok ciddi uğraş verdiler.

Fakat hekimlere uzun zamandır zam yapılmamıştı ve artık hekimler çok düşük gelirlerle çalışmak zorunda kalıyorlardı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanımızın, Meclisimizin hatta buna destek veren muhalefet partisi başkanlarımızın hepsinin birlikte gayreti ile hekimlere zam yapılmıştır. Ama bu zammın ne kadar olduğu henüz net olarak anlaşılamamıştır. Mutlaka zam olduğu kesin ama ilk maaşı aldığında bütün hekimler bu zammın ne kadar olduğunu göreceklerdir” ifade etti.  

20 YIL ÖNCE 100 ÇEYREK ALTIN ALIYORDU 

    Coşkun, “Tabi ki gönül ister ki hekimlerin sahada en büyük çalışma arkadaşı olan tüm sağlık personeli ekonomik şartlar altında ezilmesi onlarında hak ettikleri zam ve ücretlendirme yapılabilsin. Biz hep şunu söylüyoruz kim çalışıyorsa, kim alın teriyle büyük hizmetler yapıyorsa hepsine hak ettiği ücretler verilsin.

Hekim olarak yıllardır özlük haklarımızda iyileştirme yapılmamıştı ilk defa böyle bir iyileştirme yapıldı. Tabi ki hekim olarak mutluyuz. Daha da genişletilerek üniversite ve diğer birimlerde çalışan hekim kardeşlerimize de aynı refah düzeyini ortaya koyacak bir düzenleme yapılması en büyük isteğimizdi. Bir hekimin maaşı 2000 yılında 100 tane çeyrek altın alınabiliyordu şuan ise 10 tane alınabiliyor” dedi.

OO

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku ile kutlandı.

default 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ünye’de de coşku …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir