https://www.unyegundemhaber.com/

TEST DEĞİL AŞI MECBURİ OLMALI…

Yoğun bakımlarda yatanların neredeyse tamamının aşısız bireyler, eksik aşı dozu yaptıranlar ya da iki doz Sinovac açısından sonra üçüncü doz aşısını yaptırmayanlardan oluştuğunu belirten Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Doktor Ali Coşkun, “PCR değil, aşı mecburi olmalıdır!” dedi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Coşkun şu açıklamayı yaptı: Sahadan aldığımız veriler, deneyimler, meslektaşlarımızın sahadan aldığı verileri bizlerle paylaşımları , tüm yurt geneli için geçerliyse, yoğun bakımlarda yatanların neredeyse tamamı ya aşısız bireyler, ya eksik aşı dozu yaptıranlar ya da iki doz Sinovac açısından sonra üçüncü doz aşısını yaptırmayanlardan oluşmaktadır.

AŞI MECBURİ OLMALI

Sağlık Bakanlığımızın elindeki veriler de -hekimlerle paylaşılmadığı için bilemiyoruz – bunları aynı şekilde doğruluyorsa, o takdirde devletimiz bir an önce aşıyı mecburi hale getirmek için gerekli düzenlemeleri yapmalıdır. Çünkü devletin en önemli görevlerinden biri de tüm vatandaşlarının hayatını korumaktır.

DEVLET FEDAKARLIĞI BIRAKMALI

Şu ana kadar pandemide (salgın) her türlü fedakarlığı yapıp, testleri, tedaviyi, tanı yöntemlerini, yoğun bakım hizmetlerini vatandaşına ücretsiz yapan ve bu konuda tüm batılı ülkeleri geride bırakıp, gerçek bir sosyal devlet olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösteren devletimiz, bu noktadan sonra israf sayılabilecek, aşıyı red edenlere ‘PCR testini ücretsiz’ yapma fedakarlığında bulunmamalıdır çünkü doğru değildir. Çünkü burada tüm toplum zarar görebilir. O nedenle aşı herkese rızası olsun veya olmasın mecburi olmalıdır.

TEST DEĞİL AŞI ZORUNLU OLMALI

Devletimizin en güzide kurumlarından olan Sağlık Bakanlığımızdan beklentimiz, aşı reddi tayfasındaki tüm yurttaşlara, toplum sağlığını koruma amacıyla ve bireylerin yaşama hakkı nedeniyle, aşıyı mecburi kılan yasa tekliflerini ivedilikle çıkartıp, uygulamaya koymasıdır. PCR değil, aşı mecburi olmalıdır!”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir