https://www.unyegundemhaber.com/

DELTA VARIANT VİRÜSÜ ÜNYE’DE

Delta varıant Türkiye’de de görüldüğü açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Haziran’da yaptığı açıklamada, 16 ilde 134 vakada Delta varıantının tespit edildiğini açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Delta varıantı Ünye’de görüldü.

İLK TESPİTLERE GÖRE VAKA SAYISI 134

Giderek illerdeki dağılımı artmaya başlayan ve yoğunluklu, ağırlıklı olarak da İstanbul’da görülen 134 vakaya bir yenisi Ünye’de eklendi.Delta varyantı ilk tespitlere göre,82’si İstanbul’da Düzce’de 18, Van’da 8, Ankara’da 4, İzmir’de 3 ve diğer illerimizde de bir, iki şeklinde olmak üzere toplam 16 ilimizde görülmüştü.

ÜNYE’DE GÖRÜLDÜ

Delta varıantı tespit edilen 1 kişi karantina altına alınırken, temas ettikleri kişilerde kontrol amaçlı karantinaya alındı.

TOKİ B1 3. Blokta yaşayan Azeri bir genç kadında tespit edilen Delta varıantı sonrası, blok karantina altına alındı.

Yaklaşık 20 dairenin ilk olarak karantinaya alındığı öğrenilirken, TOKİ çevresinde Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ünye ilçe sağlık hizmetleri ekibinin yapmış olduğu çalışmalarda ortaya çıkan Delta varıantını farklı etkileri olduğu öğrenildi.

DELTA VARİANTI BELİRTİLERİ NELER?

İlk kez Hindistan’da görülen ve İngiltere’de yayılan Delta varıantına dair belirtilerin diğer varıantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Zoe Covid Semptom Gubu’nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan’da görülen Delta varıantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

Klasik Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları isteniyor

Diğer varıantlara göre daha bulaşıcı ve hastalığın daha ağır geçirildiğinin altı çizildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir