https://www.unyegundemhaber.com/

DOLANDIRILICIĞA KARŞI VALİLİK UYARDI

Ordu Valiliği yazılı bir açıklama yaparak hazine ait arazilerin satışı yöntemiyle yapılan dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması istendi.  

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: İlimiz sınırları dâhilinde bulunan (19 İlçe) Hazineye ait taşınmazların kiralama, satış, irtifak hakkı vb. iş ve işlemleri Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) merkez ve ilçe Milli Emlak birimleri tarafından yapılmaktadır. Son dönemde Türkiye genelinde Hazine taşınmazlarının art niyetli kişilerce vatandaşlardan satış, kiralama ve irtifak hakkı tesisi yapılacağı vaadiyle para talebi yapılarak mağduriyetler yaşandığı ulusal basında yer almaktadır.

ORDU’DA DA DUYUMLARIMIZ VAR

İlimiz ve bağlı İlçelerde bulunan mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların yukarıda belirtildiği şekilde art niyetli kişilerce ilgili Bakanlığımız yetkililerinin isimleri kullanılarak vatandaşlardan satış, kiralama ve irtifak hakkı vaadiyle para talep edilerek dolandırıcılık faaliyetinde bulunulduğuyla ilgili duyumlar alınmaktadır.

ECRİMİSİLİ DE DİKKAT

Ayrıca İdaremizce 336 sıra no.lu Milli Emlak Genel Tebliği gereğince Hazine taşınmazlarını işgal etmeleri nedeniyle Ecrimisil Tahakkuk ettirilen kişiler tarafından diğer vatandaşlara kullandıkları bu yeri/yerleri devretmeleri karşılığında haksız yere para talebinde bulunulduğu, idaremize başvuran vatandaşlar tarafından beyan edilmektedir. Ecrimisil ödemesi yürürlükteki mevzuat hükümleri kapsamında herhangi bir ayni hak sağlamamaktadır.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE BAŞVURUN

Hazine taşınmazları ile ilgili tüm iş ve işlemler Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü merkez ve ilçe Milli Emlak birimlerince yapılmakta olup yukarıda bahsi geçen dolandırıcılık faaliyetleriyle karşılaşılması halinde mağduriyet yaşanmaması açısından vatandaşlarımızın ilgili güvenlik güçlerimize ve yetkili birimlerimize müracaat etmesi gerekmektedir. Bu nedenle, konu hakkında iyi niyetli vatandaşların mağduriyet yaşamaması açısından kamuoyunun bilgilerine sunulur.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 18.04.2024 VEFAT HABERLLERİ

KIYMET BAŞOĞLU VEFAT ETTİ Merhum Rauf Başoğlu’nun eşi, Şefik Dursun’un ablası, Ömer Dursun’un halası, Kıymet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir