https://www.unyegundemhaber.com/

DOLAR ARTIŞI FINDIĞIN 3’TE 1’İNİ YEDİ

FINDIK FİYATI AÇIKLANDIĞINDA 3,08 DOLAR YAPIYORDU

Döviz kurundaki tarihi artışlarla beraber 26,50 TL olan TMO alım fiyatı dolar-avro karışında daha da küçüldü. Açıklandığı 12 Ağustos’ta 3 dolar 08 sent olan TMO’nun 26,50 TL olan alım fiyatı doların 12,75 TL olması sonrası 2 dolar 08 sente geriledi.            

FINDIKTA FİYAT GÜNCELLENMESİ KAÇINILMAZ

Fındık fiyatı dolar-avronun tarihi zirveleri görmesi sonucu daha da küçüldü. Ağustosta 1 kilo fındığı 3 dolara alan Avrupalı alıcı bugün 2 dolara alıyor.  Dün 1 dolar 13 TL 1 Avro ise 15 TL seviyelerine çıktıktan sonra bir miktar gerilese de tarihi artış yaşandı. Biz yayına girerken 1 dolar 12,75 1 avro ise 14 TL seviyelerinde bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Ağustos’ta 26,50 TL olarak açıklanan TMO fındık alım fiyatı 3 dolar 08 sent yapıyordu. Artışla 26,50 TL 2 dolar 08 sente geriledi.        

  ÜRETİCİ NE YAPACAĞINI BİLEMEZ HALDE

Artışla beraber uzun yıllar 3 dolar olduğu ifade edilen fındık fiyatı ilk kez 2 dolara düşmüş oldu. Serbest piyasada ise fındık 25 ila 25,50 TL arasında alınıyor. Bir önceki sene de fındık fiyatının yüzünü güldürmediği üreteci şaşkın bir halde. Çünkü şu anki fiyatlar üreticinin bahçesine gübre atmasına, fındığa bakım yapmasına, ilacını almasına yeterli gelmiyor. Karadeniz’deki ziraat odalarının yanı sıra, ticaret odaları, esnaf odaları TMO alım fiyatında en az 3 dolar üzerinden güncelleme yapılmasını istiyor.

OO

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir