https://www.unyegundemhaber.com/

Eski Tip Sürücü Belgelerinin Kullanımı, 31 Aralık 2022 Tarihinde Sona Erecek

Eski Tip Sürücü Belgelerinin Kullanımı, 31 Aralık 2022 Tarihinde Sona Erecek

Eski tip sürücü belgelerinin, yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilme süreci, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

Eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi gerektiğini belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yusuf Mercan, “Eski tip sürücü belgelerinin kullanım süresi, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Bu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri kullanılamayacak. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yapılacak trafik kontrollerinde eski tip sürücü belgelerine el konulacak ve idari para cezası uygulanacak. Sürücülerimizin mağdur olmamaları, sıkıntı yaşamamaları ve idari yaptırımla karşılaşmamaları için eski tip sürücü belgelerini değiştirmelerini istiyoruz” dedi.

Sürücülerden, eski tip sürücü belgelerini, yıl sonunu beklemeden değiştirmelerini isteyen Yusuf Mercan, “Sürücülerimizden ricamız, yıl sonunu beklemeden eski tip sürücü belgelerini şimdiden değiştirmelerini istiyoruz. Aksi takdirde yıl sonunda aşırı bir iş yoğunluğu oluşabilecek. Sürücülerimiz daha uzun sürede işlemlerini yaptırmak durumunda kalabileceklerdir” diye konuştu. 

Öğlen tatillerinde de Nüfus Müdürlüklerinin açık olduğunu ve işlem yaptığını hatırlatan Yusuf Mercan, “Henüz sürücü belgesi yenileme işlemini gerçekleştirmeyenler, ehliyet için gerekli belgelerle beraber nüfus müdürlüklerine başvurularını yapacaklar. Nüfus müdürlüklerimiz öğle tatillerinde de açık olacak ve işlem yapacaklar. Ehliyet yenileme işlemi için randevular hem internetten hem de Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından alınabilecek” şeklinde konuştu.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin Gerekli Olan Belgeler İse Şöyle; Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı Eski sürücü belgesi Sürücü sağlık raporu (Aile Hekiminden) Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması (Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Mal Müdürlükleri, www.gib.gov.tr, Mobil Bankacılık) Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir. Randevu almaları, sıra beklememeleri için vatandaşlarımızın yararına olacaktır. Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr den randevu alınabilir.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir