https://www.unyegundemhaber.com/

ESKİKIZILCAKESE’DE SU SEVİNCİ

ESKİKIZILCAKESE’DE SU SEVİNCİ

Ünye’nin sahilde bulunan mahallesi olan Eskikızılcakese Mahallesi Yalı Sokak sakinleri yıllardır özlemini duyduğu şebeke suyuna kavuştu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “En az bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız kadar ben de heyecanlı bir gün yaşıyorum” diyerek yıllardır verilen mücadelenin mutlu sonla bittiğine sevindiğini söyledi.

Uzun yıllar su sorunu yaşayan Eskikızılcakese Mahallesi’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ünye Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu mahalleli şebeke suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı. Yaklaşık maliyeti 2,1 Milyon TL olan ve 6100 metrelik mesafeden getirtilen şebeke suyu Eskikızılcakese Mahallesi’nin Yalı Sokağı ile birlikte 4 mahalleye daha verildi. Eskikızılcakese Mahalle Sakinlerinin uzun yıllar özlemini duyduğu şebeke suyunun açılış töreni Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş tarafından yapılan duanın ardından söz alan mahalle muhtarı Emin Bayraktar emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ise yaptığı konuşmada, “OSKİ, Ünye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu güzel çalışma doğrultusunda mahalle sakinlerinin şebeke suyuna kavuşmasından dolayı biz de memnun olduk. Gayret gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan yatırımla ilgili bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Murat Us ise yaptığı konuşmada, “2,1 Milyon liralık yatırım sonucunda 4 mahallemiz şebeke suyundan faydalanıyor. Ordu ilinde daha çok yapılacak yatırımlar var. Kısıtlı kaynaklarla çok olan ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. İhtiyaçları nüfus yoğunluğuna ve 12 ay 4 mevsim yaşayan bölgelerden başlatmak üzere çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şebeke suyunun Eskikızılcakese Mahallesi’ne gelmesindeki yıllar süren emeğe dikkat çekerek, “Bugün burada sizin kadar en az ben de heyecanlıyım. Çünkü bu çalışmanın yapılması bir iki günlük iş değil. İl Genel Meclis Üyesi olduğum dönemden bu yana verdiğimiz mücadele sonucu bugün Eskikızılcakese Mahallemiz şebeke suyuna kavuştu. Geçmişte yaptığımız sondaj çalışmaları sonuç vermemiş ancak biz mücadelemizden vazgeçmemiştik. Bugün gelinen noktada ilk etapta Yalı Sokak sakinlerinin suya kavuşması sağlandı. Ancak diğer sokakların da şebeke suyuna kavuşması için OSKİ Genel Müdürümüzün ve Büyükşehir Belediyemizin iradesine ve azmine güveniyorum. Mahallemize şebeke suyumuz hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından şebeke suyunun açılışı gerçekleştirildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir