https://www.unyegundemhaber.com/

EVİNİN BODRUMUNDA BULDUĞU YAVRU TİLKİLERİ EKİPLERE TESLİM ETTİ

Ordu’nun Fatsa ilçesinde evinin bodrumunda iki adet tilki yavrusu bulan genç, sevimli yavrulara gözü gibi baktı. Rıfkı ve Sıdkı adı verilen, evin maskotu olan sevimli tilkiler, Ordu Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Fatsa ilçesine bağlı Kösebucağı Mahallesi’nde yaşayan Lokman Çolak, evlerine ait bodrum katından seslerin geldiğini fark etti. Seslerin üzerine bodrum katına inen Çolak, burada iki adet yeni doğmuş tilki yavrusu buldu. Annesinin bıraktığı yavru tilkileri, arkadaşıyla birlikte beslemeye başlayan Çolak, evin de maskotu olan sevimli yavrulara bir de Rıfkı ve Sıdkı adlarını verdi. Çolak, anneleri gelmeyen tilkileri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim ettiğini söyledi.

“Kendi yaşam alanlarına gittikleri için içimiz rahat”

Tilki yavrularını birkaç gün önce bulduğunu ve bakımlarını yapıp, karınlarını doyurduğunu söyleyen Lokman Çolak, “Sesler gelmeye başladı, indim aşağıya falan baktım iki tane tilki yavrumuz yani bunların bakımını annesi yoktu ben üstlendim. Sütle, süt ürünleri ile bakmaya başladım. Burada kaldıkları süreçte evimizin maskotu oldular. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim ettik. Bundan sonra artık evimizin maskotu yok ama kendi yaşam alanlarına gideceği için içimiz rahat” şeklinde konuştu.

Sevimli tilkiler Ordu Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. –

İHA

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir