https://www.unyegundemhaber.com/

FINDIĞINI TÜCCARA VEREN ÜRETİCİ ZARAR EDİYOR

Serbest piyasada fındık fiyatları TMO’nun gerisinde kaldı. TMO’da 50 randıman kabuklu levant kalite fındık 26.5 TL’den işlem görürken serbest piyasada fındık 24 TL ‘den işlem görüryor.
Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, fındığını TMO yerine tüccara veren üreticinin 3 bin TL zarar ettiğini söyledi. Aydın,” TMO fiyatını da kabul etmiyoruz ama kötünün iyisi. Üreticimiz imkanı varsa fındığını TMO’ya versin”dedi.
Fındık üreticisinin tek çaresinin şuanda TMO olduğunu belirten Aydın şunları söyledi;


Fındığını satmak zorunda kalan üreticilerimiz zaten sattı. Bundan sonra TMO’ya yönelmekte yarar var. TMO fiyatını beğeniyor muyuz? Hayır. Ama kötünün iyisi. TMO, serbest piyasaya göre 3 lira daha fazla fiyata fındık alıyor. 2 ton fındığı olan bir üretici, fındığını serbest piyasaya verirse, 6 bin lira zarar ediyor. TMO’nun bu yıl ki alım kriterleri de fena değil. Bu yıl üreticileri de fazla yormuyorlar. Tavsiyem fındıklarını TMO’ya versinler.
Üretici, şuan da mağdur ve perişan halde. Ancak elden bir şey gelmiyor. Tek çare TMO’ya götürmek. Götüremeyen üreticiler de bu fiyatlara fındığını satmak yerine biraz daha bekletmeliler. Çünkü mevcut serbest piyasa fiyatlarına göre üreticilerin neredeyse karı yok.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir